söndag 1 mars 2015

Vinst mot tabelltvåan Kalmarsund

Victor var sista målskytt för dagen när han satte 5-3

Å/K stod för en mycket svår uppgift när man skulle åka och möta tabelltvåan Kalmarsund på bortaplan. Ett lag som jaga playoff platser till SSL kvalet.

1:a perioden:
Matchen börjar på allra sämsta sätt när Mattias Bremer åker på en utvisning och Kalmarsunds Simon Nilsson får sätta dit 1-0 med sitt mäktiga dragskott. Kort där efter åker Mattias ut igen. Men denna gång reder vi ut det och när Å/K blir fulltaliga kontrar bröderna Bremer och Matte hittar över till Andy som prickskjuter in kvitteringen.
Å/K spelar tajt och aggressivt och håller Kalmarsund på utsidan. Yannick Häggström bågar in vid mittlinjen och sätter dit ledningsmålet till 2-1. Var detta hårdare än Simon Nilssons skott? Ja, enligt honom själv iallafall;)

2:a perioden:
Kalmarsund kvitterar direkt i inledningen. Men vi lyckas ta ledningen igen. Henrik Brendheden kommer fri målvakten räddar men Anton Tufvesson får tag på returen när två Kalmarsundspelare krockar! Tuve sätter säkert bollen i nättaket. Men Kalmarsund ger sig inte och kapten Wittberg trycker in en boll framför kassen och det var åter kvitterat! Bägge lagen skapar nu chanser och Å/K kaptenen Brendheden har bla två rykande skott i ribban.

3:e perioden:
Lika läge och nu ska det avgöras. Kalmarsund har mycket boll men vi försvarar oss framgångsrikt och är vassa i våra omställningar. Just på en sådan sätter Andreas Bremer sitt andra mål och sätter Å/K i en bra position. Kort därefter snurrar Victor Hansson upp hela hemma försvaret och avslutar med att skjuta in 5-3 till Å/K. Ett härligt viljemål!
Nu återstår ca sju minuter av matchen. Kalmarsund trycker på och vi får jobba hårt i försvaret. Vi täcker mycket skott och offrar oss helhjärtat! Hemmalaget plockar målvakten dem sista minuterna och satsar på 6-5 spel! Men vi kan reda ut stormen och säkra tre oerhört viktiga poäng.

Conny kommenterar:
-En mycket skön och viktig seger! Helst nu när Malmö och Skoghall också vann. Tycker vi gör en bra match där vi jobbar hårt och spelar enkelt. En riktig lagseger. Bra målvaktsspel av Tim Fredriksson och ett uppoffrande försvarspel från samtliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar