onsdag 4 mars 2015

Hallå Tuve

Tuve i favoritposition.
Foto: Ronny Olander

1. Det blev vinst i bortamatchen mot Kalmarsund. Berätta hur du upplevde matchen.
- Kalmarsund var det bättre laget de första 10 minuterna. Det kan ha varit bussresan som satt kvar i benen. De får även två powerplay eftersom Matte gör allt för att försöka vinna utvisningsligan men efter det så kommer vi in i matchen och spelar riktigt stabilt hela matchen igenom. Vi täcker mycket skott och alla krigar stenhårt över hela banan och då är det väldigt svårt att slå oss.

2. När man kollar på tabellen har ni, liksom många andra lag tagit fler poäng på bortaplan än på hemmaplan. Hur kan det komma sig? Spelar man på olika sätt?
- Tror det kan bero på att hemmalagen ofta vill spela lite roligare innebandy inför hemmapubliken. Man går fram lite mer i banan och spelar med mindre marginaler. Bortalaget spelar mer tråkigt dvs med större marginaler och kanske backar hem medvetet för att satsa på kontringar. Känns ibland som att även vi ändrar vårt spel lite undermedvetet beroende på hemma- och bortaplan. Tyvärr är den lite tråkigare taktiken ofta vinnande i dagens innebandy så det kan vara därför poängfördelning ser ut så.

3. Ni behöll ert försprång mot jagande lag under sträcket. Kommer det att räcka hela vägen tror du?
- Det ser bra ut just nu efter vinsten mot Kalmarsund men vi är inte helt klara än. Vi ska se till att ta poäng mot Örebro nu på lördag så det blir Allsvenskan nästa år också.

4. Nu väntar Örebro på bortaplan och sedan avslutas serien med match mot Lindås hemma i sista omgången. Vad tror du om dom två återstående matcherna?
- Jag tycker vi har bra chans till att vinna båda matcherna framförallt om vi spelar som vi gjorde senast.
Vi spelade lika mot Örebro hemma och de har haft det tungt efter jul. Men de är i behov av poäng för att säkra kontraktet inför nästa år så båda lagen har allt att spela för.
Lindås ligger i toppen och slåss om kvalplatser till SSL så mycket står på spel för dem med och de vill nog ha revansch från senast.

5. Hur tycker du säsongen har varit för övrigt? Är nk nöjda eller hade ni förväntat er att ha fler poäng? Hur har det varit spelmässigt?
- Än så länge är vi inte nöjda, vi har två viktiga matcher kvar. Tycker vi har haft lite oflyt under säsongen förutom nu senast mot Kalmarsund så hoppas det vänder nu. Spelet har fungerat bra stora delar av säsongen men det är våra dippar under matchernas gång som har varit alldeles för stora och avgörande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar