tisdag 24 februari 2015

Hallå Yannick

Imorgon Onsdag är det dags för semifinal i Skm mot FC Helsingborg. Det är även en brödrakamp som kommer utspela sig på planen. Både Yannick och hans bror Philip valde denna säsongen att lämna FBC Engelholm. Nu möts dom igen fast på olika planhalvor.

1. Det blev förlust i senaste matchen mot Karlstad. Berätta hur du upplevde matchen.
-En bra första period där vi har rätt inställning och fokus. En usel andra period, lika bra som vi var i först lika dåliga var vi i andra. Tredje perioden är vi betydligt bättre igen. Vi slår Karlstad i 2 av 3 perioder men tyvärr är vi inte tillräckligt bra över 60 minuter. Mycket utvisningar för båda lagen och det mår inte vårt spel bra av.

2. Hur tycker du din första tid i klubben har varit?
-Den har varit bra. Blivit väldigt välkomnad i laget och av klubben. Mycket imponerad av många spelare i laget och framför allt har vi ett gäng juniorer som kommer bli hur bra som helst.

3. Hur har det varit att spela i Allsvenskan? Skiljer det sig mycket från lägre divisioner?
-Det har varit roligt! Jag har fått spela på en helt ny position. Har alltid varit forward men nu är det back som gäller. Tycker det har funkat bra och att jag blir bättre och bättre som det. Tempot från lägre divisionerna är som natt och dag.

4. Det är fortfarande sex poäng ner till nerflyttning eftersom Malmö förlorade mot Jönköping i helgen. Där e bara nio poäng kvar att spela om. Klarar ni kontraktet?
-Det har egentligen aldrig varit en fråga för mig och är fortfarande inte det. Tycker att vi borde vara högre upp i tabellen. Ett ok första år och nästa säsong ska vi vara med på riktigt. Malmö kommer inte ta poäng i alla sina matcher vilket krävs och vi har fler poäng att ta innan säsongen är slut. Så svaret på din fråga är klart vi klarar kontraktet.

5. På Onsdag ska det spelas semifinal i Skånemästerskapen mot FC Helsingborg. Hur känner du inför den matchen?
-Det ska bli kul att spela mot FC Helsingborg. Helsingborg är ett bättre lag än oss men en match såhär har vi stora chanser att vinna. Jag tror stenhårt på vinst.

6. Det blir lite speciellt för dig eftersom din lillebror Philip spelar i FCH. Har ni stått på olika sidor av planen innan eller det blir första gången?
-Har alltid stått på samma sida så det blir första gången vi spela mot varandra. Det ska bli skoj men såklart kommer det kännas lite annorlunda. Hoppas han vågar komma upp på offensiv planhalva.

7. Hur tror du att matchen slutar på Onsdag?
-Vi vinner med 6-4. M.Bremer gör sista i öppet mål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar