lördag 7 februari 2015

Hallå Björn

Foto: Rasmus Tynander

Herrarna har spelledigt denna veckan. Då passade vi på att ta ett litet snack med lagets assisterande tränare Björn "Böna" Pålsson.

1. Det blev en knapp förlust i senaste matchen mot Lerum. Berätta vad du tyckte om matchen.
- Ja tyvärr blev det så.
Jag tycker att vi startar matchen ganska dåligt som vi för övrigt har gjort fyra matcher i rad nu.
Sen kommer vi inte riktigt upp i normal standard spelmässigt men har lite tur och är med i matchen när det börjar dra ihop sig.
När vi gör 3-3 i tredje är jag 100% säker på att vi ska vinna matchen.
I mina ögon så har vi ett av seriens bästa lag (men sen har jag ju också ganska stort Å/K hjärta).
Henrik #21 gör en riktigt bra match igen känns som att han börjar hitta gammal storform nu när det börjar dra ihop sig(även om han gör en indianare som dom gör 3-1 på).
Mot Lerum gick Brennet om och förbi Flua i poängligan för första gången i år känns som att Matte och Tuve får växla upp några snäpp om dom inte vill att han ska gå om dom också.

2. Innan dess vanns två raka matcher mot lag som ligger bakom i tabellen. Hur viktiga var dom 6 poängen?
- Dom 6 poängen kommer till 99% säkerhet vara avgörande för vilken serie vi spelar i nästa år.

3. Nu är det 5 matcher och 15 poäng kvar att spela om i serien. För tillfället är det 9 poäng ner till laget under strecket. Hur många poäng till tror du behövs för att klara kontraktet?
- Ska jag vara helt ärlig så tror jag att vi redan har tillräckligt med poäng för att klara kontraktet. Men jag kan lova dig att vi kommer inte gå poänglösa från dom 5 avslutande matcherna för vi har så sjukt många vinnarskallar att det är i stort sett omöjligt.
Skulle så bli fallet att vi inte tar några poäng på 5 matcher tycker jag inte att vi hör hemma i allsvenskan ändå.

4. Du har ju en ny roll som assisterande tränare i ledarstaben i år. Hur tycker du det har varit?
- Det har varit ett roligt och givande år. Det skiljer egentligen inte sig så mkt från dom andra åren förutom att jag vägrar fylla flaskorna. Ibland när vi inte har några materialare med så får Conny eller Lasse fylla flaskorna då jag vägrar.

5. Hur tycker du annars debutsäsongen i Allsvenskan har varit?
- Den har varit ok hittills! Men vi kan bättre det vet jag om (kan återkomma med svar på denna frågan när det är klart vilken serie vi spelar i nästa säsong)!

6. Nästa match spelas inte förrän sön 15/2 när Göteborg kommer på besök. Några tankar inför den matchen?
- Egentligen inte! Jag respekterar alla våra motståndare lika mkt. Men gör vi vårt jobba som vi ska så har vi kapacitet att slå alla lag i denna serien.
Det viktigaste är att vi gör jobbet till 100% så löser sig oftast det andra av sig själv då vi är så pass skickliga innebandyspelare.

Vi tackar Böna och önskar han och laget lycka till dom sista matcherna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar