söndag 22 februari 2015

Förlust mot serievinnarna efter ras i andra perioden

Tuffaste möjliga uppgiften väntade när suveräna serievinnarna Karlstad kom på besök.

1:a perioden:
Å/K börjar fantastiskt bra och är aggressiva i sitt försvarspel. Mycket rörelse och bra bolltempo i anfallsspelet! Tar ledningen genom ett fantastiskt anfall där bollen går som på ett snöre och till sist hittar Jocke Rosengren över till Andreas Lindström som med ett direktskott sätter bollen i nättaket. Kort därefter sätter kaptenen Henrik Brendheden 2-0 efter ytterligare ett direktskott snyggt framspelad av duktige Victor Hansson.
Ett resultat som står sig perioden ut. Skotten vinns med 10-3

2:a perioden:
Karlstad kommer ut med bättre energi och trummar på direkt. Dem får också utdelning tidigt genom ett skott som sitter i första krysset. Kvitteringen kommer när vi inte riktigt är med på ett frislag som lite väl enkelt får gå i mål. Sedan börjar utvisningarna dugga tätt. I ett av sina powerplay tar gästerna ledningen. Kort därefter får Å/K chansen att kvitterar i powerplay men det går inte bättre än att Karlstad gör mål istället! Nytt PP till Karlstad och nytt mål! Nytt slarv från Å/K och nytt mål till Karlstad!
Perioden slutar 6-0 till Karlstad!

3:e perioden:
Vi får inleda tredje perioden i boxplay och detta utnyttjar Karlstad. 2-7 på tavlan och Å/K åker på ny utvisning! Ska detta sluta i en storförlust?
Nej! Kapten Brendheden bryter i boxen och på egen hand vänder han ut och in på Karlstad och hänger mycket snyggt in reduceringen. Å/K får PP och detta utnyttjas direkt när Anton Tufvesson bombar in 4-7. Karlstad tar timeout men det hjälper inte.. Brendheden fullbordar sitt hattrick när han tråcklar in 5-7 och nu har vi vittring. Å/K avslutar matchen med 6-5 spel men Karlstad kan hålla undan och slutresultatet skrivs till 7-5 till Karlstad.

Conny kommenterar:
- Vi gör en fantastisk första period och leder helt rättvist med två kassar. Andra perioden tappar vi fokus och lägger för mycket energi på motståndare och domare samtidigt som Karlstad är jävligt effektiva och dem har ett mycket bra powerplay. Tycker vi visar bra moral i tredje när vi trots ett snabbt baklänges mål reser oss och avslutar på ett bra sätt!
Tyvärr har man inte råd med några längre dippar mot topplag som Karlstad! Vi tar med oss period ett och tre och siktar på göra tre bra perioder i den svåra bortamatchen mot topplaget Kalmarsund.