Victor och Tuve gjorde varsitt mål mot Lerum.
Arkivfoto: Ronny Olander

Vi visste om att detta var en mycket svår bortamatch. Liten hall med en härlig inramning och bra tryck på hemmaklacken.

1:a perioden:
Lerum börjar med en härlig energi och man märker att dem är riktigt taggade. Mycket "trashtalk" också..;)
Hemmalaget får ett tidigt ledningsmål när ett långskott ändrar riktning på en Å/K försvarare och hamnar i nätmaskerna bakom Åstorps målvakten Jonas Rodin. Hemmalaget fortsätter att ha kommandot och ökar också på sin ledning till 2-0.

2:a perioden:
Nu börjar Å/K komma in i matchen och skapar en hel del lägen. Även Lerum skapar chanser. Åstorp reducerar i ett powerplay när fem minuter återstår av perioden. Det är Anton Tufvesson som gör målet på ett direktskott på pass från Henrik Brendheden. Men kort efter utökar Lerum sin ledning när Å/K slarvar i anfallszon och bjuder på en spelvändning som hemmalaget utnyttjar på bästa sätt. Precis innan pausvilan så slarvar hemmalaget och Mattias Bremer försöker finta bort målvakten och bollen hamnar i målet, Victor Hansson är också inblandad och får målet.

3:e perioden:
Stärkta av den sena reduceringen så trummar nu Å/K på. Kvitteringen kommer också när Joachim Rosengren gör en coast to coast och serverar Henrik Brendheden som snyggt styr in bollen. Nu står matchen och väger. Men Lerum tar ledningen och och gör även 5-3 kort efter. Timeout och 6-5 spelet ritas upp. Direkt efter styr Brendheden i Yannick Häggströms skott och Å/K har kontakt igen. Nu pressar Åstorp på men tyvärr träffar inte skotten mål. Lerum erövrar bollen och kan lägga in den i tom kasse. Men vi ger inte upp och Jocke Rosengren trampar runt och hänger upp bollen i bortre krysset.
Tyvärr får vi inte fler chanser utan matchen slutar 6-5 till hemmalaget Lerum.

Conny kommenterar:
- Tyvärr startar vi matchen lite avvaktande och Lerum får/tar initiativet. Vi får för korta anfall då vi letar den avgörande passningen för tidigt.