söndag 25 januari 2015

Tre nya poäng trots mardrömsstart!

Brennet har precis gjort mål.

Åby från Norrköping var på besök. Efter urladdningen i torsdags så var jag lite orolig om vi kunde ladda om. Tycker att uppvärmningen såg mycket koncentrerad och bra ut. Så när matchen skulle starta kändes det bra.

1:a perioden:
Första bytena kändes bra. Men sen hände något! Vi står och sover och är inte riktigt på tårna! Helt plötsligt står det 0-3 på tavlan!! Vad händer? Men här visar vi moral och fortsätter mal på. Först reducerar Mattias Bremer och sedan sätter Henrik Brendheden 2-3 på ett mäktig direktskott. Men ett nytt straffmål för upp Åby i två måls ledning igen. Då stiger bröderna Hansson in i matchen på allvar. Först reducerar Victor och sedan kvitterar Marcus Hansson.

2:a perioden:
En period vi spelar lite bättre i. Å/K tar ledningen för första gången när Anton Tufvesson sätter 5-4 målet. Sedan har vi många lägen att göra mål. Men dålig skärpa i avsluts lägena gör att det inte kommer fler mål. Det är först när firma Niko/Fabbe tar tag i det som vi gör mål. Niko Moberg hittar Fabian Hansson med en diagonal pass och Fabbe är hur säker som helst i avslutet.

3:e perioden:
Redan innan klockan tickat upp till första minuten reducerar Åby. Men Victor Hansson sätter Å/K i en ny två måls ledning när han kort efter gör sitt andra mål för dagen. Men Åby ger sig inte och med åtta minuter kvar så kryper dem närmare när dem reducerar till 7-6 i powerplay. Med tre minuter kvar av matchen så avgör Anton Tufvesson matchen när han sätter bollen från närma håll efter en fantastisk pass från Mattias Bremer. Åby plockar ut målvakten för en sista ansträngning. Men istället sätter Andreas Bremer bollen i tom kasse efter pass från brorsan Matte.

Conny kommenterar:
-Vi får ju en mardrömsstart med 0-3 efter fem minuter. Men vi fortsätter att trumma på och är ifatt innan första perioden är över. Andra tycker jag vi ska stänga denna match men vi bränner otroligt mycket. I tredje gör vi massor av individuella misstag och spelar mycket slarvigt. Men vi reder ut det till slut och tar tre viktiga poäng i kampen om nytt kontrakt. Extra plus till kedjan med Victor Hansson(3p), Anton Tufvesson(3p) och Mattias Bremer(5p). Även tredje femman hade bra fart och rörelse.