Suddenseger mot JIK!

Victors fina form från distriktlags SM håller i sig.

På morgonkvisten ramlade det in tre återbud:
Nyförvärvet Jocke Rosengren(feber), Andreas Lindström(feber) och även Henrik Brendheden(feber).
Detta gjorde att vi fick vaska om i femmorna. När vi precis skulle lämna Åstorp med bussen så smsade Brendheden: Håll bussen 5 minuter..
Han ville testa..och det gjorde han ju helt rätt i;)

1:a perioden:
Bägge lagen känner på varandra och ligger rätt i sina försvarspositioner. Skotten skrivs till hela 10-1 till JIK men det speglar inte matchbilden. Vi har bra koll och skapar en hel del farliga läge men tyvärr träffar vi inte mål.
Mållöst efter första.

2:a perioden:
Vi ligger fortfarande bra i våra positioner och JIK har svårt att skapa någonting. Vi börjar få mer och mer kontringsläge och vid just ett sådant så kommer Andreas Bremer och Henrik Brendheden i ett två mot ett läge och Andy serverar Brendheden en perfekt pass och kaptenen gör inget misstag och sätter det viktiga 1-0.
Kort därefter är Brendheden på väg igenom på en snabb spelvändning och blir nergjord!
Straff!! Denna förvaltar Brendheden på allra bästa sätt när han retfullt rullar bollen under målvakten.
I slutet på perioden reducerar JIK på ett frislag.

Brendheden gör inget misstag på straffen.

3:e perioden:
Jönköping är nu lite hetare och vi blir lite stillastående och tappar boll på farliga ytor. När vi börjar närma oss mitten på perioden så får Å/K ett PP efter att dem brutalt tacklat Brendheden över sargen. Solklar femminuters utvisning men domarna nöjer sig med en tvåa.
Vi utnyttjar det numerära överläget när Anton Tufvesson skjuter in 3-1 efter en härlig genomskärare av Mattias Bremer.
Jönköping har inte gett upp och skapar nu ett bra tryck och Tim Fredriksson får jobba hårt i målet. Tyvärr går vi bort oss i anfallszon och JIK kan kontra in reduceringen. Nu har dem vittring och skapar många lägen. Vi sticker även upp i några farliga kontringsläge. JIK tar timeout och satsar utan målvakt och sex mot fem spel. Dem skjuter ett skott från mittplan som oturligt styrs in på en av våra försvarare. Kvitterat!

Sudden:
Börjar lite avvaktande men ju längre det går så börjar spelet bölja fram och tillbaka och öppna upp sig. Chanser skapas på bägge håll. När mindre än en minut återstår så avgör Anton Tufvesson på pass från Henrik Brendheden.
4-3 och två poäng in på kontot.

Conny kommenterar:
- En viktig seger och en mycket bra arbets och laginsats. I dag gick vi på lite mindre folk efter dem tunga och sena återbuden. Men vi sliter hårt och ligger bra i försvarsspelet. Extra beröm till de fyra backarna Martin Lehmann, Yannick Häggström, Johan Igglund och Pontus Sjöberg som gjorde en strålande match. Framåt var centern Victor Hansson och Henrik Brendheden dem mest framträdande. Målvakten Tim Fredriksson var mycket bra och blev också utsedd till Matchens lirare.