Förlust mot Skoghall

Andy har precis gjort 1-0.

Skoghall var starkast i denna viktiga match. Å/K kom inte upp i den klass dem visat tidigare under säsongen.

1a perioden:
Skoghall kommer ut med en härlig energi och fart. Betydligt hetare än Åstorp. Första tio minuterna är det stort övertag för gästerna och det är bara ett mycket bra målvaktsspel från Jonas Rodin som gör att det fortfarande är mållöst. Efter halva perioden börjar vi komma in det mer och jämnar ut spelet. I slutet av perioden får vi chansen i ett powerplay men Skoghall kan klara detta utan några större problem. Perioden slutar mållös.

2:a perioden:
Nu börjar vi komma in i det mer och mer. Skapar chanser och till slut hittar Andreas Bremer rätt och vi har 1-0 på tavlan. Kort därefter kvitterar gästerna i powerplay. Av bara farten gör dem två mål till och helt plötsligt står det 1-3.
Vi försöker lyfta fram positionerna och skapar en del läge men Skoghalls målvakt är mycket bra. Yannick Häggström är mycket närma i slutet men skottet tar i stolpen.

3:e perioden:
Å/K får en kalas start när Andreas Lindström trycker upp bollen bortre krysset redan efter 16 sekunder. Nu tar vi över matchen och skapar många lägen och chanser. Men Skoghalls målvakt och det uppoffrande försvarspelet håller tätt. När Å/K tappar bollen på mitten så spelvänder Skoghall snabbt och gör 2-4. Å/K får sedan chansen i PP men det vill sig inte och när Skoghall blir fulltaligt så kort efter så punkterar dem matchen genom att göra 2-5. Med tre minuter kvar av matchen plockar Å/K sin målvakt och satsar på 6-5 spel. Men gästernas målvakt är omutlig och det slutar med att Skoghall sätter slutresultatet 2-6 i tom kasse.

Conny kommenterar:
- Tycker inte alls vi kommer upp i nivå. Skoghall kändes hetare. Sedan bränner vi för mycket samtidigt som deras målvakt gör en bra match. Varit mycket halsont och förkylningar i laget! Kändes som vi var slitna o trötta. Men all credit till Skoghall. Dem gör en bra match. Nu är det bara att titta framåt! Två viktiga matcher till veckan. Skånederbyt borta mot Malmö på tors och ny hemmamatch på lördag mot Åby.