torsdag 18 december 2014

Hallå Igglund

Johan Igglund har avverkat första halvan av säsongen på ett mycket bra sätt. Han är en spelare som man kanske inte lägger märke till framåt men som gör ett mycket bra jobb för laget och bidrar mycket i uppspelsfasen. Vi passade på att ställa några frågor till honom inför matchen mot Fagerhult på Lördag.

1. Nu har halva serien spelats och på Lördag kommer Fagerhult på besök. Ett lag som ni förlorade stort mot i premiären. Är revanchlusten stor?
- Revansch vill man alltid ha, vi gjorde faktiskt en bra match fast att siffrorna visa något annat. Första matchen för ÅK i allsvenskan så var nog nerver och ett skit golv som gjorde att det rann iväg. Men nu är det vår borg, vårt golv och vi är varma i kläderna så vi har god chans att ta revansch.


2. Vad tycker du annars om första halvan av säsongen?
- Tycker faktiskt att vi har gjort det riktigt bra. Nykomlingar, ungt lag och inte många spelare med mycket erfarenhet av allsvenskan eller högre. Vi kan slå alla men när vi själva inte spelar som vi ska eller på topp kan vi förlora mot alla.

3. Hur tycker du ditt eget spel har varit?
- Helt okej, svårt att bedöma sig själv. Några matcher bra några matcher mindre bra. Funkar riktigt bra med Pontus. Han spelar likt gamla kollegan Jonas Nilsson så jag får återigen stå för skönliret ;)

4. Förra veckan spelade ni Kvartsfinal i Skånemästerskapen mot Falcons. En match som ni vann i sudden. Berätta lite om matchen? Hur skönt var det när bollen gick in i sudden?
- Ja vi var urusla. Det var bara vår målvakt Jonas som var bra. Vet faktiskt inte om där är så mkt att säga. Vi spela dåligt och kändes som om laget inte bruka allvar. Men vi vann och det var det viktigaste. Tur att vi har Matte som kunde rädda oss från en pinsam förlust. Matte har en grym målgest förövrigt.

5. För egen del blev det hela 2 mål. Hur kändes det?
- Oddset på att jag ska göra två mål på en säsong är helt sjukt. Men att jag gör det i en och samma match finns inte. Det är ingen som äns tänkt tanken att det ska kunna hända. Roligt att man fick uppleva det innan man lägger bazookan på hyllan.

6. Fagerhult gick som tåget innan uppehållet och ligger nu på en tredjeplats. Hur ska ni göra för att vinna matchen på Lördag?
- Vi ska göra det vi är bra på. Försvara aggressivt och kontra. Vi ska vara noga i uppspelen och hålla nere våra misstag. Kan vara att vi ska låta mig gå på mer skott nu när man är inne i stimmet. Läge att bänka kapten i PP och slänga in mig där på autofire.

Vi tackar Igglund och önskar lycka till. Återstår att se om Conny lyssnar på hans önskemål om en powerplayplats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar