söndag 21 december 2014

Förlust i sudden!

Mini trycker in 1-0.
Foto: Ronny Olander

Tabelltrean Fagerhult var på besök i Åstorp sporthall. Vi visste att vi möte ett formstarkt lag och som också hade kört över oss i premiären med en 12-4 seger. Så vi visste att vi måste göra en 100% insats för att vinna.

1:a perioden:
Vi börjar mycket aggressivt och med en härlig energi. Tempot är högt och närkamperna duggar tätt. Å/K tar ledningen när Martin"mini"Hansson trycker in en retur. Fagerhult kvitterar efter att en diagonalpass letat sig hela vägen igenom. Åstorp tar återigen ledningen när Anton Tufvesson trycker upp bollen i nättaket efter en fantastisk passning från Mattias Bremer. Sedan får vi försvara oss i boxplay. Detta görs mycket bra och i en kontring så spelar Andreas Lindström fram Matte Bremer som trycker in 3-1 ledningen.
Å/K gör en mycket bra period.

2:a perioden:
Fagerhult är nu mer aggressivare och vi börjar göra misstag. Detta straffar sig och våra motståndare gör tre raka mål och helt plötsligt leder dem matchen. Å/K går ner på två femmor och får med sig ett powerplay. I detta så råkar Fagerhult ut för ytterligare en utvisning. I spel 5-3 så kvitterar Andreas Lindström efter en tilltrasslad situation framför målet. Vi tar även ledningen i detta nummerära överläge när Anton Tufvesson dundrar in 5-4 efter en delikat diagonalpass från Matte Bremer.
En period med två ansikte: Fagerhult har första tio och Å/K sista tio.

3:e perioden:
Å/K har bra kontroll på händelserna och utökar ledningen genom Matte Bremer som tar sig igenom och drar målvakten med en backhand och lägger bollen under honom. Sedan gör vi också 7-4 i powerplay när Andreas Lindström trampar in och hänger ditt dragskott i bortre krysset. Fagerhult ger inte upp och mal vidare. Vi försvarar oss bra och Tim Fredriksson i målet får jobba hårt. I en tilltrasslad situation hitta Fagerhult bollen och kan reducera till 5-7. I slutminutrarna plockar Fagerhult ut målvakten och får utdelning med mindre än 30 sekunder kvar. Några sekunder senare får dem ett frislag får dem ett frislag i bra läge som dem utnyttjar och kvitteringen är ett faktum.

Sudden:
Fagerhult har nu mycket positiv energi och trummar på. Med en minut kvar kommer också vinstmålet när en spelare styr in bollen precis framför Tim Fredriksson.

Conny kommenterar:
-Blytung förlust! Tycker vi gör en mycket bra match! Har en dipp i början på andra där vi gör en del enkla misstag och blir straffade direkt. Annars spelar vi tufft och aggressivt med en härlig energi. Giftiga i omställningsspelet. Vi har också chansen att definitivt punktera och avgöra matchen i slutet på tredje men tar tyvärr inte vara på dessa chanser. Deras kvittering känns extra tung när dem får ett helt felaktigt frislag och sedan en "extra" timeout då domaren skadar sig!! Jag menar det är 15 sekunder kvar av en match klarar man då inte och bita ihop? Nu får ju Fagerhult chans att snacka ihop sin variant. Detta påverkar ju såklart jättemycket. Men vi får skylla oss själva. Vi ska/kan avgöra detta tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar