söndag 16 november 2014

Seger mot tabelltvåan Kalmarsund

Pontus inledde målskyttet mot Kalmarsund

Det var Å/K som gav Kalmarsund sin första förlust på ordinarie tid i årets Allsvenska säsong.
Åstorp hade gjort lite ändringar i laget bla så hade Marcus Pålsson tagit steget från spelare till ledare och så hade det satts ihop en "superfemma" och två talangfulla femmor. Med facit i hand så blev detta lyckat och gav resultat direkt. Många som gjorde sin bästa match för säsongen och detta var kanske också säsongen bästa insats sett över 60 minuter.

Första perioden:
Å/K ligger rätt i sina positioner och spelare helt enligt riktlinjerna. Bra fart och rörelse. Aggressiva och med stor beslutsamhet. Triangelspelet funkar bra i anfallsspelet. Periodens enda mål kommer efter ett grymt backhand skott från backen Pontus Sjöberg. En bra första period som slutar 1-0 till Å/K.

Andra perioden:
Här startar Å/K mycket bra och hemmalaget utökar ledningen efter en spelvändning hittar Andreas Lindström med en fantastisk pass fram till Mattias Bremer som inte gör något misstag och med sin backhand lyfter han in 2-0.
Sedan kommer ett mönsteranfall. Martin"mini"Hansson drar igång hela anfallet och sedan drar han i djupet och Johan Igglund slår en genomskärare som hittar mini som blir helt fri med målvaken, en snabb backhand dragning och bollen under målvakten så var 3-0 ett faktum. Sedan får Åstorp chansen i PP och detta utnyttjas på bästa sätt när Andreas Lindström skjuter in 4-0 målet. Nu har halva matchen gått och Kalmarsund börjar checka högre nu och vi blir lite stillastående och avvaktande. Jacob Rosengren drar på sig en utvisning och detta utnyttjar bortalaget och Johan Wittberg när han styr in gästernas första mål. Nu är dem aggressiva och ligger på hårt och dem får utdelning genom en spelvändning och reducerar till 4-2.

Tredje perioden:
Å/K får ordning på sitt spel igen och har bra kontroll på detta. En frislagsvariant ger utdelning när Yannick Häggström sätter upp Henrik Brendheden som trycker in 5-2.
Sedan slarvar vi lite och får då dra på oss en straff. Denne zorrar Kalmarsunds spelaren snyggt in med en hand bakom duktige Å/K målvakten Tim Fredriksson.
Kalmarsund försöker etablera ett tryck men Å/K fredar sig bra och har ett par bra läge att stänga matchen i vassa omställningar och ett PP.
Men inga fler mål görs och Å/K tar tre viktiga poäng och vinner matchen med 5-3.

Conny kommenterar:
-Viktig seger. Efter två raka bortaförluster var det skönt att studsa tillbaka och ta en trepoängare. Spelade tajt och hade en fantastisk backchecking. Har en liten dipp efter halva matchen men tyckte vi jobba igenom oss den och sedan i tredje perioden spelade vi bättre igen.
Tyckte Tim i målet var riktigt bra och vår nya första femma med Yannick och Brendheden på backen och Matte, Tuve och Lindström fram visade vägen och gjorde det mycket bra. Andra femman gjorde dem också en mycket bra insats. Tycker Victor Hansson var grym idag.
Men hela LAGET ska ha beröm för sin insats och vill även berömma min ledarstab som verkligen var aktiva idag.