Seger borta mot Lindås

Tim svarade återigen för en mycket bra insats.

Den på förhand mycket tuffa bortamatchen mot en av seriefavoriterna Lindås slutade med tre goa poäng.

1:a perioden:
Å/K börjar bra och har inga större problem med hemmalagets höga 2-2-1 press. Efter blott fyra minuter så får ena domaren en muskelbristning och måste avbryta matchen! Ny domare rings in och matchen får avbrytas i 40 minuter innan matchen kan tas upp igen. Å/K lyckas hålla skärpan och tar ledningen med 1-0 efter att Andreas Möller(första målet i Å/K tröjan) trycker in en sargretur efter Fabian Hansson och Niko Moberg kört en av sina frislagsvarianter. Lindås fortsätter ha mycket boll men Åstorp försvarar sig bra och är farliga i sina omställningar. Lindås åker på en utvisning och detta utnyttjar Å/K på bästa sätt när Mattias Bremer hittar rätt med en passning och Anton Tufvesson skjuter in 2-0.
En stabil och bra period.

Andra perioden:
Trycket mot Å/K kassen blir nu ännu tuffare och hårdare. Lindås trummar på och Åstorp gör fler o fler misstag. Men vid en spelvändning så är Tufvesson enormt närma att göra 3-0 men i stället så är det hemmalaget som trycker in en retur och reducerar.
En period som vi går ner oss lite och spelar med liten marginal.

Tredje perioden:
Åstorp börjar slarvigt och Lindås har ett bra tryck. Tim Fredriksson i Å/K målet får verkligen jobba. Efter att vi tappat boll i ett farligt område så är kvitteringen ett faktum. I en spelvändning så kommer Mattias Bremer igenom och drar målvakten och lägger i bollen! Fortfarande slarvas det och en Timeout tas för att rätta till detta. Direkt efter denna gör Mattias Bremer en repris på sitt förgående mål och utökar bortaledningen. Med fyra minuter kvar av matchen får Å/K ett powerplay. Trots en man mindre lyckas Lindås behålla bollen i Åstorps zon. Men i en kontring så fullbordar Matte Bremer sitt Hattrick när han stänker upp Tufvessons diagonal pass i nättaket! Lindås gör en sista ansträngning och plockar ut sin målvakt. I sitt 6-5 spel lyckas dem göra ett mål och slutresultatet skrivs till 5-3 till Å/K.

Conny kommenterar:
-En fantastisk arbets och laginsats. Sliter otroligt hårt och är riktigt bra och vassa i omställningarna. Tre mycket viktiga och sköna poäng som ramlade in på kontot. Tycker vår första femma är banans bästa och jag måste ju ge ett extra plus till Matte och Tim som var fantastiska idag!