tisdag 11 november 2014

Hallå Flua

Flua har varit mycket bra i inledningen av säsongen. Vi ställde några frågor till honom.

1. Det blev förlust i helgens match mot Karlstad. Hur upplevde du matchen?
- Karlstad var stabila och utnyttjade våra misstag under 10 minuter i andra perioden. Utöver det tycker jag vi gör en bra match. Vi har dock inte råd att ha dessa svackor mot topplagen i allsvenskan.

2. För din egen del är du inne på andra året som back. Hur tycker du det funkar nu? Vad är den stora skillnaden mot att spela center/forward?
- Det har funkat bra. Jag får ha mycket boll och styra spelet det gillar jag. Nu är tanken dock att jag ska spela forward, vilket ska bli en riktigt kul utmaning då det var 2 år sedan sist. Blev 3p nu helgen som forward så känns bra redan.

3. Du har trots en backposition gjort en hel del poäng framåt. Är det lättare att komma till avslut från backplats?
- Jag tror jag är en extremt offensiv back därav har poängen trillat in. Jag följer gärna med upp i anfallet och då får man möjlighet att komma till avslut närmre mål.

4. Du har ju erfarenhet av allsvenskan sedan innan både med Landskrona och Växjö. Hur tycker du Å/K har skött sig hitills?
- Jag tycker vi har gjort det helt ok, vi kan mer. Vi måste tro mer på oss själva bara. Vi borde inte ha några bekymmer att bli minst ett mittenlag.

5. Nu väntar ännu en tuff match. Denna gången är det serietvåan Kalmarsund som kommer på besök. Hur ska ni göra för att hitta tillbaka till det poänggivande spelet?
- Vi ska spela som vi gjorde mot Karlstad första perioden. Tufft disciplinerat försvarspel och satsa på våra kontringar. Samt när vi väl har etablerade anfall hålla dem relativt långa och långt ner i banan. När vi tappar boll på mittplan blir vi straffade direkt. På hemmaplan är vi riktigt starka så jag tror på seger i helgen.

Vi tackar Flua och önskar honom lycka till på Lördag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar