Femte oavgjorda efter stark slutspurt!

Tim gjorde en mycket viktig straffräddning vid ställningen 2-5.

Å/K hade fått besök av topplaget Örebro och visste att det skulle bli en tuff match!

1:a perioden:
En jämn period där vi ligger bra i våra positioner. Å/K tar ledningen genom backen Pontus Sjöberg som gör mål i andra matchen i rad. Pontus hänger med upp i anfallet och går mot mål. Han får en fantastisk passning ifrån Martin Hansson och Pontus trycker upp bollen i nättaket. I slutet av perioden kvitterar Örebro på ett vollyskott. Mycket snyggt.

Andra perioden:
Redan i första bytet åker Å/K på en utvisning för felaktigt avstånd. Detta utnyttjar gästerna när mycket duktige Marcus Ekengren hänger upp bollen i bortre krysset. Efter lite slarv från Å/Ks sida så utökar Örebro sin ledning både till 3-1 och 4-1. Hemmalaget får dock sista ordet när Yannick Häggströms långskott lite turligt ändra riktning och letar sig in i mål! 2-4 efter andra.

Tredje perioden:
Örebro ökar på sin ledning till 5-2 efter firma Ekengren/Karlsson har hittat rätt. Kort därefter blåser domarna(som var mycket bra) för straff till motståndarna. Å/K målvakten Tim Fredriksson gör en bra och mycket viktig räddning! Boxplayet gör ett grymt jobb därefter och detta blir vändningen. Å/K börjar ta över mer och mer och skapar nu mycket läge. När det återstår mindre än åtta minuter så stänker Mattias Bremer in ett direktskott till 3-5. Diagonalpassen stod Anton Tufvesson för. Detta get laget ny energi. Kort därefter är det ombytta roller. Matte Bremer hittar fram med en fantastisk passning som Anton Tufvesson inte gör några misstag på. Nu är jakten på kvittering igång. Å/K trycker på. Med ca två minuter kvar så tar Å/K timeout. Målvakten plockas direkt och det satsas på 6-5 spel. Med mindre än en minut kvar trycker Anton Tufvesson in kvitteringen efter en tilltrasslad situation framför mål!
Kvitterat och vild glädje i Å/K lägret och på läktaren. Med blott några sekunder har Å/K och Anton Tufvesson chansen att sätt ditt segermålet men gästernas målvakt räddar och matchen slutar oavgjort!

Sudden:
Bägge lagen går för seger och spelat böljar fram och tillbaka och chanserna avlöser varandra. Men inga fler mål gör och lagen får varsin poäng.

Conny kommenterar:
-Tycker vi börjar matchen ok och ligger bra i positionsspelet. I andra slarvar vi och gör det mindre bra! Bolltapp och mycket skott i täck osv
Vi gör en stark avslutning där vi vänder ett 2-5 underläge med mindre än åtta minuter kvar. Det visar på bra moral och vi har ju faktiskt chansen att ta tre poäng om Tuve hade satt dit den sista chansen. Tycker inte vi kommer upp i samma kvalité som senast mot Kalmarsund. Örebro är ett duktigt lag och som matchen utvecklade sig så är jag nöjd med en poäng.