Victor gjorde våra två första mål idag.

Efter att ha samlats kl 06.30 för gemensam frukost bar det iväg med buss till Norrköping.
Resan gick smidigt och efter ett Pasta stopp strax innan Norrköping så var vi framme två timmar innan matchstart.

Första perioden:
Matchen börjar på allra sämsta tänkbara sätt och Åby tar ledningen redan i första matchminuten på ett långskott som ändrar riktning precis framför Å/K målvakten Tim Fredriksson. Drygt tio minuter in perioden kvitterar Victor Hansson på en styrning när Marcus Pålsson har laddat den stora kanonen från mitten. Kort därefter tar Å/K ledningen efter ett klapp-klapp spel hänger Victor Hansson sitt och Å/Ks andra mål snyggt assisterat av Yannick Häggström. Sedan är det dags för firma Fabbe/Niko att kliva in i handlingarna. Efter en snygg frislagsvariant så trycker Niko upp bollen i bortre krysset.
Sedan blir det boxplay spel och i en kontring så trollar Andreas Lindström in 4-1!! Assisten stod passningsgeniet Mattias Bremer för. Fyra raka mål på ca fem minuter!
Tyvärr lyckas Åby utnyttja slutet på sitt PP och får in en reducering.

Andra perioden:
Tyvärr går vi ner oss i denna perioden och fastnar ofta med bollen. Åby är heta nu och vinner mycket närkamper och får energi i sitt spel. Ett par viljemål och stillastående Å/K försvar gör att Åby kan göra tre raka mål och vända matchen till sin fördel.

Tredje perioden:
Specielle målskytten Andreas Bremer kvitterar tidigt i PP efter bra förarbete genom Anton Tufvesson.
I match minut tretton snor Andreas Bremer bollen på mittplan och i friläget är han iskall och drar målvakten och rullar in bollen till 6-5.
Kort därefter drar Niko
Moberg på sig en tveksam utvisning och detta utnyttjar Åby och kvitterar i powerplay.
Sista 6-7 minuterna är det många chanser åt bägge håll. Bla har Andreas Lindström ett skott i insidan stolpen och Mattias Bremer ett friläge. Åby har också en hel del chanser som duktige Tim Fredriksson får avvärja. Med tre minuter kvar av matchen får Å/K chansen att avgöra i ett powerplay. Men tyvärr vill det sig inte och matchen går till sudden.

Sudden:
Bägge lagen skapar en hel del chanser men inga mål görs och matchen slutar 6-6.

Conny kommenterar:
- En match som verkligen svänger. Efter en lite tung start gör vi en mycket bra första period. Andra perioden är bedrövlig och vi avslutar med en helt ok sista period. När vi är bra är vi riktigt bra och när vi är dåliga så är vi riktigt dåliga. Måste hitta en mycket högre lägsta nivå framöver.
Vi krigar på bra och i dag saknar vi ett par viktiga spelare(Henrik Brendheden o Martin Hansson) plus att två stycken(Johan Igglund o Pontus Sjöberg) får utgå pga skador under matchen. Detta gör att vi får ändra om i våra uppställningar men ersättarna gör det bra.