måndag 20 oktober 2014

Suddenseger mot Lerum

Fabbe gjorde det viktiga 4-4 målet.

1:a perioden:
Knappt tio minuter in i matchen tar gästerna ledningen på ett dragskott som letar sig in i Jonas Rodins högra kryss. Strax därefter får vi chans i powerplay och detta utnyttjas på bästa sätt när Andreas Lindström trampar in och serverar Mattias Bremer tomt mål efter en fantastisk pass. Lerum tar åter ledningen via en spelvändning. Strax innan paus springer Niko Moberg sig fri och sätter bollen i krysset.

2:a perioden:
Å/k skapar ett par halv chanser. Men detta är Lerums period och dem gör också periodens enda mål när dem trampar in från kanten och trycker in bollen bakom Rodin.

3:e perioden:
Börjar på allra sämsta sätt när Lerum får straff och här är ju straffspecialisten Peter Runnestig hur säker som helst när han zorrar in 4-2. Men Å/K repar mod och tar nu över matchen. Först reducerar Anton Tufvesson när han rakar in bollen i mål efter en underbar diagonalpass från Mattias Bremer. Nu är trycket mot Lerum massivt och deras målvakt gör många bra räddningar. Kvitteringen kommer när Henrik Brendheden serverar Fabian Hansson i en spelvändning. Å/K fortsätter att trycka på och skapar chanser i varje byte. Marcus Pålsson träffar kryssribban med ett mäktigt skott. Bollen dansar på mållinjen vid ett par gånger men det vill sig inte och matchen slutar 4-4. Fjärde raka oavgjorda..

Sudden:
Blott 14 sekunder in i förlängningen avgör Anton Tufvesson när han trycker in returen efter Henrik Brendhedens skott. Vilt jubel bryter ut i hemmalaget!

Conny kommenterar:
-Tycker faktiskt att vi är bleka i de två första perioderna. Dålig rörelse och lite energi. Tycker däremot att vi avslutar matchen mycket bra. Vi får fart på bena och mycket energi i laget. Det var riktigt nära att vi vunnit under ordinarie tid men samtidigt ligger vi under med två bollar en bit in i tredje perioden. Skönt att vi fick avgöra i sudden. Viktigt med en seger framförallt för moralen och självförtroendet.