onsdag 29 oktober 2014

Nyförvärv till herrlaget

Jacob Rosengren är klar för Å/K.
Han är en spelskicklig back som bla har varit uttagen till U19 landslaget. 24 åringen har tidigare representerat bla Landskrona Falcons. Har senaste åren pluggat utomlands. Jacob kommer spela i tröja #90

Conny kommenterar:
-Blev glatt överraskad när Jacob ringde upp mej för någon vecka sen. En spelare jag har haft koll på under många år. Men chansen att få honom till Å/K har aldrig dykt upp. Han var ju en fantastisk talang för en 5-6 år sedan. Eftersom han har pluggat mycket bla utomlands de sista åren så har det ju inte blivit någon innebandy. Jag kommer inte sätta någon press på honom. Han får ta den tid han behöver för att komma in i spelet och tempot. På sikt tror jag detta kommer bli en bra förstärkning för oss. Han verkar oerhört målmedveten och sugen på detta här. Ska bli spännande att följa hans utveckling.

Vi ställde några frågor till Jacob.

1. Välkommen till Å/K. Vad fick dig att välja oss för din nyupptagna karriär?
- Min första utgångspunkt var att hitta en klubb som hade ett rimligt avstånd mellan träning och hemort.
Den andra delen var den sportsliga biten. Jag hört mycket gott om föreningen och de senaste årens resultat bekräftar det. Sen vet jag från många håll att Conny Camper är en trevlig och lojal tränare och det känns mycket positivt.

2. Du har varit borta från bandyn ett tag pga studier. Hur stort var suget tillbaka?
- Jag har inte haft något större sug de senaste åren och det beror nog till störst del på att jag inte har varit i kontakt med innebandy överhuvudtaget. Intresset har tagit fart den senaste månaden efter att ha sett några matcher på min bror i FCH.

3. Berätta lite om dig själv och din innebandykarriär.
- Jag är 24 år och uppväxt utanför Landskrona. Jag har spenderat de 5 senaste åren med studier i USA och England och hunnit med ett års militärtjänstgöring.
Jag har spelat i Landskrona Falcons framtill jag var 19 år och i Ramlösa en halv säsong. Jag har tagit två SM-silver med Skånelaget och varit uppe i Bosön och spelat om en landslagsplats i U19-landslaget.

4. Vad är dina styrkor på innebandyplanen?
- Mina styrkor har alltid varit det defensiva spelet och ett bra sargspel. Det återstår dock att se hur mycket jag har kvar av den kompetensen efter en lång frånvaro. Jag vet att det kommer att krävas hårt jobb för att hitta tillbaka men det ska bara bli kul.

5. Hur står det till med flås och klubbteknik när man varit ifrån innebandyn, som du, under en längre tid?
- Fysiken är väldigt dålig idag men jag räknar med att vara tillbaka i god fysisk form efter ett par veckors träning. Jag gjorde mitt första träningspass i måndags och tekniken tyckte jag var relativt god men där finns mer att önska.

6. Hur mycket vet du om laget du kommer till?
- Jag känner ett par spelare sedan tiden i Ramlösa men annars är de flesta nya för mig. Åstorp som klubb har jag mött många gånger som ung och föreningens utveckling de senaste åren har jag både läst och hört om så jag känner att jag har bra koll på klubben.

Vi från Å/K IBS hälsar Jacob välkommen till klubben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar