onsdag 1 oktober 2014

Hallå Matte

Matte gör 5-3 målet mot Jönköping.
Foto: Thore Olsson

Matte har inlett säsongen strålande. Vi passade på att ställa bågra frågor inför Skoghallsmatchen på Lördag.

1. Grattis till segern mot Jönköping. Hur tyckte du det kändes?
- Tack så mycket! Det kändes mycket bra! Tycker vi förtjänar att vinna trots vår dipp i andra perioden så det är skönt att det gick vägen.

2. Vad var det som gjorde att vi kunde vinna?
- För det första så tycker jag att vi är ett bättre lag än Jönköping. Vi minimerade våra misstag och gjorde vad vi skulle i försvaret så det var och lär bli nyckeln i de flesta matcherna!

3. Det var hemmadebut i Allsvenskan dessutom. Hur mycket betyder hemmaplan jämfört med bortaplan? Spelar man annorlunda?
- Det är klart att det är fördel att spela hemma. Publiken i ryggen och vi är vana att spela i hallen. Givetvis vill man ge tillbaka något till alla som kommer och kollar. Så det är klart att man försöker bjuda på något extra!

4. Nu på Lördag väntar en ny tuff bortamatch när Skoghall står för motståndet. Vad vet du om motståndarna från Karlstad?
- Det blir säkert en tuff match! Jag känner några sedan u19 landslaget så dem får vi se upp med! Men jag tror på 3 poäng.

5. Hur ska ni spela för att knipa en ny trepoängare?
- Vi ska fortsätta som sist. Minimera misstagen, försvara bra och sätta dit lägena när vi får dem. Gör vi det så vinner vi matchen.

6. Du har svarat för hela 6 poäng på dom två inledande matcherna. Tror nästan Jönköpingsspelarna har drömt mardrömmar om dina finter i Lördags. Hur tycker du själv både ditt och lagets spel har varit i inledningen?
- Ja det har gått bra! Känns som att formen börjar komma och det känns bättre än på mycket länge så det är skönt! På det stora hela tycker jag att vi börjat bra! Så det är bara att fortsätta på detta så blir det en rolig säsong.

7. Det blir några timmar i bussen på Lördag. Hur brukar du fördriva tiden?
- Det blir mycket snack, lyssna på musik och förhoppningsvis sova lite så det ska inte vara så farligt.

Vi tackar Matte och önskar lycka till på Lördag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar