lördag 27 september 2014

Vinst i hemmapremiären!

Tuve svarade för ett hattrick i premiären.

På lördags eftermiddagen var det dags för den historiska hemmapremiären i Allsvenskan. Motståndare var förra årets SSL lag Jönköping.

Vi spelar mycket bra i första perioden. Aggressivt och täpper till ytorna för JIK. Å/K tar ledningen med 1-0 genom Anton Tufvesson som skickar upp bollen i nättaket efter en diagonalpass från Mattias Bremer. Efter ett frislag så ökar Andreas Lindström på ledningen.
3-0 gör Otto Carlsson efter att Niko Moberg har checkat hårt och snott bollen av en motståndarback.
Andra perioden börjar med att vi blir lite stillastående i uppspelsfasen och vi kommer ingen vart. JIK reducerar efter att vi skjutit i täck och åker på en spelvändning. Kort därefter gör JIK mål igen och nu är vi i gungning. En hårt dömd straff emot oss och nu är kvitteringen nära. Men Tim Fredriksson gör en bra räddning på straffen. Efterföljande boxplay klarar vi galant och gör ett riktigt bra jobb.
Efter en misslyckad pass i anfallszon åker vi på en spelvändning och kvitteringen är ett faktum.
Precis innan pausvilan får vi chansen i powerplay och när kapten Brendheden bågar in och hittar Anton Tufvesson med en perfekt pass är ordningen återställd och vi är åter i ledning.
I början på tredje så utökar Å/K ledningen när Marcus Hansson trycker in en retur. Sedan drar vi på oss tre utvisningar på kort tid! Vi spelar först 4-5 i en minut och sedan 3-5 i nästan två minuter innan vi avslutar boxplay spelet med 4-5 i en minut till! Under denna boxplay perioden gör vi ett fantastiskt jobb och lyckas hålla rent.
När vi åter är fulltalig sticker vi upp i en kontring och Anton Tufvesson kan bjuda tillbaka och serverar Mattias Bremer en härlig pass som förvaltas på allra bästa sätt.
Vi får avsluta matchen i powerplay och då passar Tufvesson på att fullborda sitt hattrick. Några sekunder senare ljuder slutsignalen och vi har tagit vår första seger i Allsvenskan! 7-3 mot Jönköpings IK!

Conny kommenterar:
-En härlig seger. Vi pratade om att först 10 minuterna var viktiga och att vi inte skulle bjuda på någonting! Tycker vi gör en mycket bra första period. Andra blir vi lite för stillastående och gör misstag som JIK utnyttjar. Otroligt viktigt PP mål i slutet som ändå ger en positiv känsla inför sista perioden.
Ett fantastiskt boxplay och målvaktsspel av Tim bäddar för segern! Vi jobbar otroligt hårt idag och visar grym moral och stort hjärta!