söndag 21 september 2014

Storförlust i premiären!

Matte blev historisk idag som förste Å/K målskytt i Allsvenskan

Bortamatch mot Fagerhult i den Allsvenska premiären! En mycket tuff match på förhand! Och det blev det också..

Första perioden börjar vi lite nervöst och Fagerhult gör två snabba mål. När vi sedan får chans i PP så uttnyttjar vi det på allra bästa sätt när Mattias Bremer dunkar in reduceringen. När sedan lillebrorsan Andy stänker in kvitteringen i boxplay är lyckan total! Fagerhult tar åter ledningen innan Andreas Bremer återigen hittar krysset! 3-3 efter första perioden.

Andra perioden börjar vi riktigt bra och dem första 7-8 minuterna äger vi mycket boll och trycker ner våra motståndare! Sedan kommer en mardrömsperiod där vi släpper in 3 mål på lika många minuter! Här är våra motståndare skoningslösa när vi tappar boll på farliga ytor! Anton Tufvesson lyckas reducera på en frislagsvariant. Med ett par minuter kvar av perioden får Fagerhult chansen i PP. Vi gör ett bra jobb i boxen och får till ett friläge genom Matte Bremer. Tyvärr räddar målvakten! Med en minut kvar av perioden så får vi chans i powerplay! Men
Efter lite slarv vid mittlinjen så bryter en fagerhultspelare och kommer fri med Tim Fredriksson och gör då inget misstag! 4-7 med blott 2 sekunder kvar! Blytungt!

Vi gör ett försök i tredje perioden men vi är aldrig i närheten av att komma ifatt! Fagerhult spelar ut hela sitt register och vinner perioden med 5-0.

12-4 är inte så mycket att diskutera. Fagerhult är betydligt tyngre än oss! Vi har stora problem med parkettgolvet och får för dålig passnings kvalité. Men jag tycker vi hänger bra med i halva matchen. Sedan kommer sekvensen när först Matte missar friläget i boxen vid ställningen 4-6 och sedan får vi chansen i PP och då släpper vi in en balja med 2 sek kvar av perioden! Så istället för kanske 5-6 inför sista står det istället 4-7. Detta stärker ju hemmalaget ordentligt samtidigt som uppförsbacken för oss blir brant..

Men det är bara att komma igen! Ny vecka med nya möjligheter. På lördag väntar hemmapremiär mot anrika och förra årets SSL lag Jönköpings IK.