lördag 30 augusti 2014

Vinst mot Falcons!

Benne, en av dagens målskyttar.

På fredagskvällen mötes Å/K och SST Net Falcons i försäsongsturneringen NBINV.
Första perioden börjar med att Marcus Hansson trycker in 1-0 i nättaket bakom duktige Falcons målvakten Daniel Lind. Falcons klart bäste spelare Christian Persson kvitterar på en mycket elegant straff. Å/K tar ledningen igen och återigen är det Marcus Hansson som gör mål och även denna gång stod Henrik Brendheden för assisten. Falcons kvitterar till 2-2 efter 13 minuter. Sedan får Å/K sitt andra powerplay för kvällen. Det första hade bla Brendheden 2 stolpträffar! Men detta PP gav utdelning när Fabian Hansson tryckte upp bollen i nättaket snyggt framspelad av Mattias Bremer.
Andra perioden är där inte så mycket att rapportera om. 15 minuter in i perioden utökar Å/K ledningen till 4-2 genom Benjamin Wiphagen(Hans första byte) genom ett mönsteranfall! Med blott 3 sekunder kvar av perioden reducerar Falcons genom Christian Persson.
Inför sista perioden väljer vi att gå ner på två femmor för att öka tempot. Detta ger önskad effekt och ett par minuter in i perioden zorrar Otto Carlsson in 5-3. Två minuter senare ökar Pontus Sjöberg på till 6-3. Bägge dessa mål assistera Niko Moberg till! Halvvägs in i perioden gör Andreas Bremer mål på frislag.
Falcons reducerar genom Simon Jönsson på frislag i PP. En minut senare snurrar Otto Carlsson upp Falcons försvar och hänger upp matchens sista mål i nättaket!
Matchen slutar 8-4 till Å/K.
Conny kommenterar:
-Ingen bra insats från vår sida. Slarvigt passningsspel och mycket bolltapp. Blev lite bättre efter att vi gick ner på två femmor! Märktes att vi saknade spelare som Marcus Pålsson, Martin Hansson, Andreas Lindström, Victor Hansson och Andreas Möller!
Dagens extra plus går till målvakten Jonas Rodin samt backarna Dennis Nelandersson och Pontus Sjöberg.

Å/K-Falcons 8-4 (3-2, 1-1, 4-1)
Målskyttar: Marcus Hansson 2, Otto Carlsson 2, Fabian Hansson, Andreas Bremer, Benjamin Wiphagen o Pontus Sjöberg.

Försäsongs turneringen NBINV fortsätter med match under lördagen mellan Falcons-Munka och avslutas på söndagen kl 16.00 mellan Munka-Å/K i Munkahallen!