lördag 1 mars 2014

Vinst mot Slätafly

Matte visade verkligen att slutspelsformen har infunnit sig idag. Han vände ut och in på Slätaflys spelare gång på gång.

Matchen startade i ett högt tempo direkt. Slätafly försökte gå upp i banan för att störa oss. Dock lyckades vi ta oss ur deras press dom flesta gångerna på ett bra sätt. Och efter 5.20 lyckas vi ta ledningen i matchen. Flua hittar en gata mitt i banan upp till Andy. Han vänder runt och drar iväg ett skott som sitter i målvaktens bortre stolpe. Men ledningen varar inte länge. Slätafly har powerplay och trots att vi har bra koll på deras spel så lyckas dom göra 1-1 när vi misslyckas med att spela upp bollen. Men efter 9.51 återtar vi ledningen genom Flua. Han har lånat Brennets position i powerplay och när Jimpa spelar upp bollen till honom kliver han in och hänger upp bollen i bortre krysset. Och med fem minuter kvar av perioden utökar Matte ledningen till 3-1. Han har ett grymt byte och snurrar upp spelare efter spelare. Till slut vänder han runt i slottet och drar iväg ett överraskande skott som går in.
Efter 16 minuter drabbas båda lagen av utvisningar och i spel 4-4 drabbas vi av ytterligare en utvisning. Slätafly fortsätter vara effektiva i powerplay och kan göra 3-2. Något märklig regel gör sedan att trots dom redan gjort ett mål i pp så får dom på nytt en chans med en man mer när dom blir fulltaliga och vi fortfarande har en man utvisad. Men denna gången lyckas vi hålla tätt.

Andra perioden startar på samma sätt. Slätafly sliter hårt på sina spelare när dom ofta får jaga boll. Men återigen får dom chansen i powerplay när det gått 7.27 av perioden. Och nu har dom fått tillbaka effektiviteten så ställningen är 3-3 efter 7.44 vi tar över spelet mer och mer och när Matte krigar tillbaka bollen bakom deras mål efter 15.38 så går den till Niklas. Han gräver upp bollen med en backhand i bortre krysset från nära håll. I sista minuten av perioden får Slätafly en straff. Men Tommy som vaktar målet idag gör en bra räddning. Vi håller även undan i efterföljande powerplayet.

Tredje perioden startar med boxplay som vi gör mycket bra. Och redan i den andra minuten utökar vi ledningen. Fidde kliver fram på deras planhalva och brytpassar bullen till Tuve som trycker in bollen med ett direktskott i öppen kasse. Slätafly kvitterar omgående men innan andra minuten är över gör Tuve på nytt ett mål. Niklas får ett uppspel mitt i banan. Han håller i bollen lite och hittar Tuve som kommer löpande längst kanten. Han blir fri mot vålvakten lite från sidan. Han e iskall och drar tillbaka bollen och lirkar in bollen via målvakten till 6-4. I den 5:e minuten hittar Matte upp till Igglund på backplats. Han fintar skott men spelar istället bollen till Niklas som är brevid målet. Niklas tar in bollen med en lång dragning framför målet och lägger in bollen under målvakten. Vi fortsätter att ha kommandot i matchen och släpper inte in Slätafly i matchen igen. Istället gör Niklas sitt tredje mål för kvällen när han och Tuve kontrar i ett boxplay. Och innan matchen är över hinner Andy med sitt andra mål för dagen. Flya spelar på nytt fram honom och Andy visar sitt rappa dragskott igen.

Idag gör vi en stabil match utan att briljera helt. Vi för matchen i stora delar och spelar ett bra försvarsspel. Slätafly gör enbart ett mål i spel 5 mot 5. Vi offrar oss och täcker mycket skott och dom skott som går igenom räddar Tommy, som på nytt gör en mycket bra match.
Matte visar upp sin fina teknik och sitt passningsspel många gånger under matchen och gör sin bästa match på länge.
Det känns som vi har en trygghet i vårt spel nu och börjat bygga upp en riktig vinnarkänsla i laget.

Dagens resultat innebär att vi nu har vunnit serien trots en match kvar. Detta ger oss en stor fördel i det kommande kvalet. Vi får välja motståndare och kommer dessutom ha hemmafördel både i första och, om vi tar oss förbi den, andra rundan. Vi vet hur bra vi är på hemmaplan så detta ger oss en trygghet.