lördag 29 mars 2014

Vinst mot Craftstaden

Matte bidrog i högsta grad till vändningen i tredje med sina tre mål.

Det blev vinst i första rundan av Playoff 2. Craftstaden kunde besegras efter en stark sistaperiod där vi vände underläge med 5-2 till seger med 7-8.

Men det såg tungt efter första perioden. Vi kom i underläge direkt i matchen då Craftstaden kunde utnytja ett tidigt powerplay. Vi kom tvåa på alla bollar och var inte inne i matchen alls. Innan perioden var över stod det 3-0 på tavlan.

Vi kom ut lite bättre i andra perioden. Det ändrades om lite taktiskt och vi började skapa lite chanser. Men det var trots det Craftstaden som kunde utöka ledningen till 4-0 i början av andra. Men efter 4.25 kom vårt första mål. Tuve checkar loss bollen bakom deras mål. Niklas får tag i den och kliver direkt in vid stolpen och lägger in bollen under deras målvakt. Mindre än minuten senare kommer nästa mål. Mackan hittar upp bollen diagonalt till Brennet. Han fullföljer sedan mot bortre stolpen och får tillbaka bollen. Sedan avslutar han med ett distinkt avslut i bortte krysset. Nu har spelet jämnat ut sig lite och vi är på väg in i matchen på riktigt. Men dessvärre blir det återigen Craftstaden som gör mål. Vi går till periodvila med siffrorna 5-2.

Vi knyter näven ordentligt inför tredje. Vi bestämmer oss för att gå ut och bara köra. Craftstaden bjuder in oss lite när en av deras spelare drar på sig en helt onödig utvisning i början av tredje. Och i Powerplay gör Jimpa 3-5 på pass av Brennet. Men återigen är det Craftstaden som gör nästa mål. Men vi har bestämt oss. Lite senare bryter sig Tuve in från kanten och skjuter ett skott som målvakten lämnar retur på. Matte befinner sig på helt rätt ställe och kan raka in bollen från dålig vinkel. Men glädjen blir kortvarig då Craftstaden minuten senare återigen gör mål till 7-4. Ett mål som kunde knäckt dom flesta lag, men inte oss idag. Vi byter målvakt och Tommy kommer in istället för Tim och börjar med att rädda ett friläge. Efter 9.37 får Matte tag i bollen mitt i slottet. Han vänder runt och kan trycka iväg sitt specialskott och upphämtningen har startat på riktigt. 7-6 kommer när Flua får bollen från Mini. Han drar iväg ett dragskott som styr på en Crafstadenspelare och ställer målvakten och dimper in i krysset. Efter 15.12 kommer matchens mål. Bollen går runt på ett snöre. Tillslut hittar Mackan över bollen till Brennet. Han slår bollen direkt till Jimpa på bortre stolpen som kan styra in bollen till 7-7. Nu har vi ett mentalt övertag. Craftstaden börjar se hängiga ut medan vi har enormt mycket energi. Och redan efter 15.44 kommer ledningsmålet. Fidde kliver fram och bryter bollen på mitten till Matte. Han utmanar framåt och trycker iväg ett skott som letar sig in och vändningen är fullbordad. Craftstaden försöker trycka på men Tommy är omutlig i målet och vi håller undan.

Det var en mycket skön vinst. Vi sätter oss i ett härligt utgångsläge inför nästa veckas returer på hemmaplan.
Vi spelar inte bra alls i första perioden. Vi spelar upp oss lite i andra för att sen visa grymt stor moral i tredje när vi vänder på steken.
Nu hoppas vi på en kokande hemmahall när det är dags för match nr 2. Åstorps Sporthall ska fyllas på lördag. Matchstart är 18.00.