lördag 15 mars 2014

Vinst i första kvalmatchen

Tim var mycket bra i målet idag.

Matchen startade i högt tempo från båda lagen. Vi rullar bollen bra och skapar lite lägen. Men det dröjer till 8.58 innan det blir något mål. Brennet backcheckar stenhårt och kan vinna bollen i egen zon. Han spelar Mackan som avanserar. Han ser Jimpa mitt i banan och slår en rak djup pass. Jimpa vinklar ut bollen till sidan och lägger in bollen i bortre. Bara några minuter senare vinner Jimpa bollen i egen zon. Bollen går till Brennet som sätter full fart. Han har med sig både Andy och Jimpa men väljer att avslita själv efter han dragit målvakten och det står 0-2 på tavlan. SödraDal trummar på och spelar upp sig lite mer efterhand som perioden går. Men Tim är trygg och mycket bra idag. Trots det lyckas dom peta in ett måli slutminuten och periodsiffrorna blir 1-2.

Andra perioden kommer vi ut och tightar till vårt försvarspel ytterligare. SödraDal får betydligt svårare att skapa chanser samtidigt som vi vänder spelet effektivt. Redan i den fjärde minuten får vi utdelning. Vi spelar bollen ett helt varv runt deras mål. Tillslut kommer den upp till Jonas på backplats. Han testar ett skott som hamnar i täck. Men bollen kommer tillbaka till honom och han provar på nytt och denna gången smiter bollen in i bortre till 1-3. Efter 8.42 är det åter dags för ett Å/K mål. Mackan vinner bollen fram till Andy som startar en kontring. Han håller i bollen perfekt och när deras spelare tvingas välja att gå på honom spelar han in den till Jimpa mitt i banan. Han spelar bollen vidare direkt till Brennet ute på kanten som trycker iväg ett direktskott i bortre hörnet. Vi fortsätter att spela riktigt bra perioden ut och hinner med ett mål till. Det är Jimpa som snor åt sig bollen i egen zon och kan spela fri Andy som iskallt rundar målvakten och lägger in 1-5.

I tredje perioden kliver SödraDal upp i banan och försöker sätta mer press och dessvärre får dom utdelning direkt. Dom får mycket energi av målet och vi tappar densamma lite. Dom lyckas göra ytterligare en kvittering. Nu står matchen och väger lite. Nästa mål dröjer ända till den trettonde minuten. Det är Matte som vänder upp med bollen mitt framför deras mål och kan placera in den vid stolpen 3-6. Lite senare får vi chansen att sätta oss i ett riktigt bra läge när SödraDal drar på sig matchens första utvisning. Men istället för mål framåt lyckas dom göra 4-6 i sitt boxplay. Och när dom gör ytterligare två mål med en minut mellan vart mål är det kvitterat i matchen. SödraDal får sedan ett utmärkt läge att avgöra när dom får ett powerplay med bara tre minuter kvar. Men vi jobbar mycket bra i boxplay och matchen slutar 6-6.

Vi kommer ut i sudden och tar tag i spelet direkt. Och redan i andra bytet slår Tuve en diagonalpass i luften till Matte. Han får ner den snyggt och trampar in i banan. Han håller i och fortsätter in lite mer innan han drar iväg bollen som sitter bakom målvakten och matchen är avgjord.

Vi spelar mycket bra i två perioder idag. Framför allt i andra perioden där SödraDal inte kommer åt så många chanser samtidigt som vi kontrar bra. Tyvärr går vi ner oss lite i tredje vilket straffar sig. Dom får energi och kan gå ikapp.

Tim är mycket bra i målet idag. Dessutom kliver våra viktiga kuggar fram idag. Nu vet vi vad som krävs för att vinna. Men nu lägger vi denna matchen till handlingarna med ett konstaterande att vi leder matchserien med 1-0 inför nästa helgs hemmaspel som startar på Fredag kl 19.30.

Ett stort tack till alla tillresta supportrar i Lund. Roligt att så många kom ner och tittade.