lördag 22 mars 2014

Halvvägs mot målet

Andy har precis gjort 1-0.
Foto: Ronny Olander

Det blev vinst mot SödraDal i andra playoffmatchen. Därmed är vi nu framme vid playoff två där vinnaren mellan Landskrona/Craftstaden väntar.

Machen startade i ett högt tempo. Vi visar tidigt att vi tänker sälja oss dyrt idag. Redan efter 4.21 tar vi också ledningen när Andy bryter en långboll och kommer i ett två mot ett läge med Brennet. Andy väljer att gå på avslut själv och det blir lyckosamt. SödraDal får sedan in en kvitering innan det är dags för Matte att göra mål. Tuve jobbar till sig bollen högt i planen. Den går fram till Matte som från kanten drar in ett dragskott i bortre.

Matte ökar på till 2-1.
Foto: Ronny Olander

Men SödraDal lyckas åter kvittera då klockan står på 16.55 tar dom för första gången ledningen i matchen. Något senare får dom ett läge att utöka den ledningen när vi drabbas av en utvisning. Men det är vi som hjåller i bollen på ett mycket bra sätt istället. Och när Mackan petar igång ett frislag på mitten till Flua bestämmer han sig för att testa lyckan med ett skott. Bollen sitter stenhårt i målvaktens bortre kryss och det står 3-3 på tavlan.

Andra perioden startar bra från våran del. Vi gör inte så mycket egna misstag och spelar ett aggresivt försvarsspel. Vi har även tålamod i vårt eget spel. Vi återtar ledningen när det gått 6.33. Fidde lirkar ut bollen till Jonas i vänsterbacksläge. Han drar iväg ett dragskott som letar sig in vid första stolpen.

Jonas gör 4-3.
Foto: Ronny Olander

Men mindre än halvminuten senare får SödraDal en straff som dom kan utnytja på bästa sätt. Men vi fortsätter att spela bra. Det känns hela tiden som vi är lite bättre än SödraDal och fortsätter vi bara på samma sätt kommer vi få mer utdelning. SödraDal tvingas spela runt oss och har svårare och svårare att ta sig in på kassen. Och dom få gångeran dom gör det är Tim mycket bra idag igen i målet. I den trettonde minuten tar han upp bollen och hittar Andy med ett fint utkast. Andy avancerar och håller i kyligt. Målvakten kommer ut mot honom och han drar bollen runt honom och kan lägga in 5-4.
Bara två minuter senare utökar Brennet till 6-4 när han får en diagonalpass från Andy. 

Vist av lärdomen från förra mötet kommer vi ut på tårna i tredje. Vi rullar boll mycket bra och SödraDals press uteblir. Vi har bra kontroll på matchen och kan gå ifrån ända till 10-4. Först är det Mackan som gör mål. Bollen går som på ett snöre runt deras mål för att tillslut spelas över till Mackan. Han dundrar in bollen med ett fint direktskott. Sedan är det dags för Brennet att göra sitt andra mål. Flua hittar in i slottet till Brennet som nyper till direkt och bollen sitter i bortre till 8-4. 
9-4 målet är en lite lustig/olustig situation beroende på vilket lag man håller på. SödraDals ena back ska slå upp en boll men istället knäcks hans klubba och Jimpa får bollen. Han har med sig både Andy och Brennet men väljer att avsluta själv och bollen smiter in under målvakten.
10-4 kommer i ett powerplay. Vi har bra rull och tillslut hittar Brennet Tuve med en diagonalpass. Tuve trycker säkert in bollen i målet vid förstastolpen.
SödraDal lyckas reducera två gånger om men trots Att dom försöker in i det sista kommer dom inte närmare. 

Vi gör en mycket bra match idag. Framför allt har vi mycket bra inställning matchen igenom. Det märks och känns att det är många spelare som trivs som bäst när det gäller som mest. Vi har egentligen inga direkta dalar i matchen utan håller en jämn nivå rakt igenom. Tycker vi vinner klart rättvist idag. SödraDal är ett mycket bra lag och framför allt i medvind. Men idag bjuder vi inte in dom i matchen när det är dags för avgörande. 

Ett stort tack till publiken idag. Grymt skoj med så mycket folk och så bra drag på läktaren. Hoppas verkligen ni vill komma tillbaka när det är dags igen. NI betyder väldigt mycket.

Nu väntar Playoff 2........

Flua var mycket bra idag och blev utsedd till bäste Å/K spelare.
Foto: Ronny Olander

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar