lördag 8 mars 2014

Hallå Tuve

Tuve har producerat sina poäng framåt hela säsongen. Dessutom har hans kedja släppt in väldigt lite mål på slutet. Vi kollade läget med honom inför sista matchen i serien.

1. Det blev vinst mot Slätafly i lördags och där med är seriesegern ett faktum. Hur mycket kan man glädjas åt att ha vunnit serien när det väntar ett kval? Vad betyder det?
- Det är alltid roligt att vinna en serie även om det inte har så stor betydelse detta året förutom fördelen av hemmamatcher och val av motståndare. Så det man kan glädjas är att vi har satt oss själva i ett bra läge inför slutspelet. Men jag tycker samtidigt att upplägget är bra eftersom en serie kan dö ut ganska så snabbt om ett lag drar ifrån... Vi får dessutom fler tuffa matcher där verkligen allt står på spel... Det är sådana matcher som är de roligaste att spela.

2. Vad tyckte du om matchen annars?
- Jag tyckte vi gjorde en stabil bra match där Slätafly började med mycket energi men blev nog lite trötta i tredje perioden samtidigt som vi spelade bättre. Vi drog på oss lite för mycket utvisningar i början vilket de utnyttjade på ett bra sätt... Men i 5 mot 5 spelet vann vi med 7-1 så det blev en rättvis seger tillslut.

3. Det produceras poäng från din klubba i nästan varje match. Hur tycker du spelet har sett ut nu på slutet?
-Tycker det har sett bättre och bättre ut... Vi har släppt in mindre mål nu på slutet och i offensiven vet vi vad vi kan, gäller bara att vi blir mer effektiva när vi får våra lägen så kommer det att bli riktigt bra.
Personligen så har det gått rätt bra på slutet förutom tappat boll lite för enkelt. Har fungerat bra i nya andra femman också där vi bland annat spelade 5-0 matchen i matchen senast!

4. Först match mot Craftstaden på Söndag sedan väntar kvalet till Allsvenskan. Hur tänker du inför stundande uppgifter?
- Det ska bli riktigt kul. Det är detta man har gått och väntat ett tag på nu...gäller att vi gör ett bra genrep mot Craftstaden på söndag så vi känner att vi har ett litet övertag på dem i fall vi stöter på dem i kvalet!

Vi tackar Anton och hoppas formen håller i sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar