tisdag 18 mars 2014

Hallå Jimpa

Jimpa är en spelare som bidrar med mycket på alla plan vilket han visade i första matchen mot SödraDal. Han svarade för tre assist och ett mål. Vi tog ett litet snack med honom inför Fredagens kvalmatch.

1. Det blev vinst i första kvalmatchen mot SödraDal. Vad va det som avgjorde tycker du?
- Svårt att svara på utan att slänga sig med allt för många klyschor. Men kort och gott lite vassare målvaktsspel och aningen bättre effektivitet var väl det som föll till vår fördel i slutändan. Men det är små marginaler i så täta matcher såklart.

2. Vilka bitar ska vi ta med oss till Fredagens match?
- Vi tar framför allt med oss våra andra period, då uppträdde vi precis som vi vill göra med bra och aggressivt försvarsspel som leder till vasst anfallsspel. Det spelet har vi visat upp lite för sällan under säsongen om vi ska vara ärliga...

3. Hur sugen är du på att få spela kvalmatch på hemmaplan på Fredag?
- Det ska bli väldigt roligt. Dessa matcherna har man gått och väntat på mer eller mindre hela säsongen!

4. Hur viktigt är det att få vinna första matchen när det är bäst av tre som gäller?
- Väldigt viktigt, inte minst psykologiskt. Men samtidigt är bäst av 3 en så kort matchserie att det övertaget kan vara borta lika fort igen. Det handlar om att komma först till 2, svårare än så är det inte. Nu är vi ju halvvägs, så det är klart vi har en fördel just nu.

5. Hur är känslan i laget? Finns hungern där?
- Känslan är mycket bra. Vi har som sagt väntat länge på detta så det är härligt att vi äntligen är igång. Och nu är vi riktigt sugna på att få lira i hemmaborgen igen och vi hoppas på välfyllda läktare!

Vi tackar Jimpa och ser fram emot Fredagens drabbning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar