måndag 24 februari 2014

Vinst mot Vöikers

Tuve satte spiken i kistan med sitt 4-6 mål.

Vid lunchtid på lördagen satt vi oss på bussen med destination Växjö. Vi blev mycket trevligt och proffsigt bemötta när vi anlände till den fantastiske arenan Fortnox.

Första perioden var helt ok! Vi spelade hyfsat försvarspel och det som kom igenom plockade Tommy Johansson med bravur! Framåt skapade vi en del och hade bla två stolpträffar av Brendheden och Matte Bremer. Men inga mål o första perioden.

Andra perioden började vi bra och tar ledningen genom Brendheden efter ca två minuter. Sedan fick Vöikers poängkung Markus Jovic trampa in från sin vänsterkant och hänga in kvitteringen en minut senare. Men Brendheden ger Å/K ledningen igen bara några sekunder senare. Sju minuter in i perioden blir en Vöikers spelare utvisad! Vi behöver knappt en minut in i powerplay innan Mackan Pålsson bågar in och hänger dit bollen i krysset. Sedan var det dags för comebackande Filip Loman att skriva in sig i målprotokollet. Efter halva matchen bryter Victor Hansson sig igenom och på returen så trycker Loman in 4-1.
Här efter kommer vi in i en dålig period! Tar många felbeslut och gör mycket misstag! Vöikers får reducera två gånger och ställningen är 4-3 till Å/K inför sista perioden.

Vi spelar aningen bättre i början på tredje perioden. Efter åtta minuter åker Niklas Larsson ut! Vi gör ett mycket bra boxplay och i slutet av det sticker vi upp i en kontring där kapten Brendheden skjuter i viktiga 5-3 målet!
När det återstår tre minuter kvar av matchen åker Jonas Nilsson ut och Vöikers får ett bra läge att närma sig i målprotokollet. Vi gör ännu en gång ett bra jobb i boxen och kan freda vårt mål! Vöikers gör ett sista försök och plockar ut sin målvakt och satsar på sex utespelare! Markus Jovic fullbordar sitt hattrick när han sätter ett långskott förbi skymde Tommy Johansson. Tolv sekunder återstår av matchen! Vöikers fortsätter utan målvakt och vinner även tekningen! Vi sätter press med Tufvesson och Brendheden som vinner bollen och Tufvesson kan lägga on bollen i tom kasse efter fin framspelning av Brendheden.

Tycker inte vi gör en bra match idag. Men det är ju en styrka att vinna även om inte spelet är på topp. Saknades i matchen gjorde Andreas Bremer, Fredrik Persson och Martin Lehmann.

Målvakten Tommy Johansson var mycket bra! Andra som utmärkte sig var fem poängs spelaren Henrik Brendheden och backen Marcus Pålsson som gjorde tre poäng.