fredag 14 februari 2014

Vinst mot Landskrona

Tuve svarade för ett mål och två assist i dagens vinstmatch.

Det blev vinst i kvällens seriefinal mot Landskrona.

Första perioden startar i ett mycket högt tempo där båda lagen verkligen vill visa sig från sin bästa sida. Landskrona är dom som kan ta ledningen när deras spelare slår in en retur. Efter det sätter sig matchen lite mer och tempot lugnar sig en aning. Båda lagen skapar chanser framåt. Och återigen är det Landskrona som kan göra nästa mål när det återstår ca tre minuter av perioden.

Vi får en mycket bra start på andra perioden. Brennet driver bollen bakom mål. Han hittar in med bollen till Jimpa framför. Han skjuter men skottet blir blockat och bollen går till Andy som drar till på volley. Bollen sitter lågt vid målvaktens högra stolpe. Dessvärre gör Landskrona mål mindre än minuten senare. Men vi spelar bra nu och 5.51 in i andra perioden kommer en ny reducering. Tuve får bollen av Matte men halvmissar skottet som målvakten stöter ut till honom igen. Han lyfter in bollen i slottet till sig själv och trycker till på volley till 2-3. Efter 14.32 gör vi nästa mål. Tuve får bollen i en spelvändning. Han spelar en rak lång boll till Niklas som trycker in bollen under målvakten. Och vår starka period har gjort så vi är ikapp.

Tredje perioden står och väger. Båda lagen spelar bra innebandy och båda målvakterna får visa upp sina kvaliteer. Tyvärr är det åter Landskrona som tar ledningen efter 14.33. Men detta tänder oss och mindre än minuten senare reducerar vi på ett riktigt snyggt sätt. Jonas spelar bollen till Fidde som slår en diagonal direktpass till Tuve. Han spelar också en direktpass diagonalt framåt till Niklas som står på bortre och kan slå in bollen i öppen kasse. Och bara halvminuten senar är det vi som för första gången i matchen kan ta ledningen. Flua får bollen längst sargen av Mackan. Han spelar in bollen till Jimpa framför mål. Jimpa försöker spela bollen vidare men passningen blockas så istället kan Jimpa slå in bollen i mål till 5-4. Landskrona försöker trycka på och tar även ut målvakten i slutet men då checkar Brennet till sig bollen och kan sätta slutresultatet 6-4 i öppen kasse.

Detta var en match i högt tempo. Båda lagen spelar en fartfylld innebandy. Det är mycket närkamper och ett extra plus till dagens domarpar som hade bra kontroll på händelserna. Vi har en bra period i andra perioden där vi trycker ner Landskrona lite mer men annars är matchen jämn hela tiden. Nu sätter vi oss i ett bra läge med serieledning med sex poäng när det bara återstår nio att spela om.

Lite extra plus idag för moralen i laget. Vi viker aldrig ner oss utan tror på oss själva hela tiden.

Roligt med bra tryck på läktaren idag med.

Nu väntar en resa till Växjö nästa vecka för match mot Vöikers.