onsdag 26 februari 2014

Hallå Loman

Filip Loman har missat stora delar av säsongen med en knäskada men lagom till kvalet är han tillbaka i spel. Vi ställde lite frågor till honom.

1. Du har gjort comeback efter skada precis. Vad var det för typ av skada?
- Efter många olika turer och diagnoser fick jag till slut reda på att en del av min menisk på höger knä hade lossnat från övriga menisken. Så det vara bara att lägga sig på operationsbordet och få rätt på knäet igen!

2. Du gjorde din första startmatch på länge i Lördags mot Vöikers. Hur kändes det? Funkade spelet eller kändes det ovant?
- Jo det kändes helt okej, var skönt att få spela igen efter att varit med på bänken i tre matcher. Jag känner att jag undviker vissa närkamper i själva spelet, men jag hoppas att den spärren släpper så snabbt som möjligt. Jag känner bara en stor lättnad att få spela igen och jag vet att det andra kommer med tiden.

3. Vad tyckte du om matchen annars, som du för övrigt blev målskytt i?
- Vi börjar helt okej även om första slutar 0-0, första delen av andra spelar vi riktigt bra och går upp till 4-1. Sista 10 är inte allas bra, vi tar mycket felbeslut och bjuder in Vöikers i matchen igen. Sista perioden känns det som vi har bra koll på och vi vinner rättvist till slut. Att få göra mål i comebacken är naturligtvis skönt men det är inget jag lägger så stor vikt på, det är dåtid och nu gäller det att fortsätta prestera när man får chansen.

4. Hur tycker du spelet har sett ut när du har sett det från sidan nu ett tag?
- Jag tycker att vi ofta har bra kontroll på matcherna. Vi har ägt mycket boll och motståndarna har levt mycket på våra egna misstag. Vi har spelat en offensiv innebandy men där vi kanske har släppt lite väl mycket bakåt. Nu på slutet har vi släppt in färre mål men inte heller gjort lika många framåt. Det känns som att vi alltid har en växel till att sätta in och det är ofta det som avgör till vår fördel i matcherna.

5. På Lördag gästas vi av Slätafly. Ett lag som vi brukar ha tighta matcher mot. Vad tror du om den matchen?
- Det kommer säkert bli tajt på lördag igen. Även om Slätafly inte har så mycket att spela för så åker man inte 30 mil för att göra en dålig match. Vi själva har en serieseger att spela för så vi saknar inte motivation precis. Hoppas även att juniorerna får chansen att visa upp sig, tycker de har sätt riktigt heta ut på sista tiden.

6. Vi går snart in i ett kval. Några tankar om det?
- Kval är alltid kval där allt kan hända. Jag tycker vi går in med en bra känsla även om vi inte varit på topp i de senaste matcherna. Men jag är säker på att vi kommer tagga upp ju närmare vi kommer kvalet. Vi har även bestämt oss får att vi ska köra med slutspelsskägg, detta kan bli den avgörande faktorn för att nå allsvenskan.

Vi tackar Loman och önskar lycka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar