lördag 8 februari 2014

Förlust mot SödraDal

Flua gjorde ett mål idag.

Det blev förlust i dagens bortamatch mot SödraDal. Matchen var jämn hela tiden och siffrorna stannade vid 6-5.

Matchen startade i ett högt tempo där båda lagen ville spela en bra innebandy. Vi har lite mer boll men kommer inte riktigt in på mål. Det dröjer ända fram till den tionde minuten innan första målet kommer. Brennet får bollen på ett frislag rakt framifrån. Han skjuter i täcket men snappar upp returen som han trycker dit intill stolpen. Det skapas inte så mycket fler lägen i första perioden utan ställningen förblir 0-1 till paus.

Andra perioden startar på värsta sätt för oss. Redan efter 16 sek kvitterar SödraDal och bara minuten senare tar dom ledningen i matchen. Vi jobbar oss in i perioden och tar över mer och mer spelmässigt men utan att skapa så mycket chanser. Men när vi efter halva perioden får chansen i powerplay så tar vi den. Bollen flyttas runt snabbt och till slut är det Tuve som får den av Niklas. Tuve trampar in något steg och trycker upp bollen i första krysset.
Dessvärre återtar SödraDal ledningen bara någon minut senare. Men vi fortsätter att kämpa och innan pausvilan är det Flua som testar ett dragskott från sin backplats. Brennet har parkerat framför deras målvakt så bollen går in i nättaket och ställningen är 3-3.

Tredje perioden startar vi i powerplay som följde med från den andra perioden. Dessvärre utnytjar vi inte det utan när SödraDal är fulltaliga är det dom som åter tar ledningen. Vi drabbas kort därefter av en femminutersutvisning. Men vi jobbar väldigt bra i boxplayet. Det är istället vi som kan reducera genom Niklas som får bollen av Tuve efter ett frislag. Vi håller tätt i boxen resten av tiden och nu är det vi som känns hetast. Vi får mycket energi av att klara utvisningen och spela. Men efter sexton minuter kommer en matchavgörande situation. Vi skapar ett bra läge men deras målvakt gör en bra räddning som SödraDal kontrar lyckosamt på och ställningen är 5-4. Kort därefter kommer dom på nytt i en kontring när vi trycker på som dom utnytjar till 6-4. Vi tar ut målvakten och lyckas reducera genom Andy men kommer dessvärre inte närmre.

Vi gör en halvbra insatts idag. Under vissa stunder rullar vi på bra men sett över hela matchen är vi inte riktigt på tå. Den största ljusglimten idag var helt klart vårt boxplay. Där va vi mycket bra. Kändes som vi verkligen tände till då. SödraDal spelar med hög energi under hela matchen och är farliga i sina omställningar.

Men trots dagens förlust så blev vi klara för playoff idag. I och med att Vöikers på femteplats bara lyckades ta en poäng mot Craftstaden så är vi tretton poäng före dom med enbart tolv poäng kvar att spela om.

Nu väntar en intressant vecka med två hemmamatcher. Först ut är semifinalen mot FC Helsingborg på onsdag. Och sedan på Fredag kommer Landskrona på besök i serien.