onsdag 12 februari 2014

Förlust mot FC Helsingborg

Matchen startade med en varsin bra målchans för båda lagen i första bytet. Sedan tog FCH över lite av spelet och kunde ta ledningen i den 4:e minuten. Men trots att både vi och FCH skapar några bra lägen slutar perioden 0-1.

Andra perioden spelar vi upp oss mer och mer. Tyvärr är det FCH som gör första målet. Men efter halva perioden reducerar Tuve på pass från Matte. Vi skapar många mycket bra lägen nu och har bollar både i stolpar och ribba. Därför känns det lite tungt när FCH utökar sin ledning till både 1-3 och 1-4 innan perioden är över.

I början av tredje perioden drabbas vi av matchens första utvisning. Vi håller upp boxen bra men bollen hamnar bakom vårt mål hos deras spelare lite slumpartat och helt plötsligt är det 1-5 och brant uppförsbacke. Men vi fortsätter kriga på. Och i den 8:e minuten väcks hoppet när Jimpa rullar in bollen på pass från Flua. Vi fortsätter skapa målchanser och har fler bollar i målramen. Vi lyckas göra ett mål till när vi har ett frislag i den 19:e minuten. Jimpa spelar Brennet som trycker dit den. Men trots spel 6 mot 5 och flera lägen på slutet så kommer vi inte närmre ikväll utan matchen slutar 3-5.

Vi gör en mycket bra match idag. Vi skapar många målchanser mot ett SSL lag och med lite flyt istället kunde vi mycket väl stört FCH ännu mer. Våra 97:or går in och spelar helt respektlöst idag. Dom skapar ett antal bra lägen.
Båda våra nya formationer fungerar bra tillsammans. Det ser ut som vi verkligen är på gång lagom till slutspurten i serien.

Vill passa på att tacka alla inblandade runt omkring idag. Arrangemanget var superbt och verkligen bra gjort.
Stort tack till publiken idag. Det var fullsatt i hallen och det märktes. Mycket bra tryck. Så ska det vara när vi nu närmar oss playoff mot Allsvenskan.

Vi vill även tacka FCH för en väl genomförd match och önskar dom lycka till framöver både i finalen och i SSL.