tisdag 11 februari 2014

En dag kvar!

Idag har turen kommit till FCH's Manager Kent Göransson att få svara på några frågor inför Semifinalen imorgon.

1. Semifinal i Skånemästerskapen och Åstorp/Kvidinge IBS som motståndare. Hur känns det?
- Det känns bara inspirerande måste jag säga. Vi är inne i en ganska tuff och viktig matchperiod nu och då är det alltid stimulerande med en sådan här match.

2. Ni slog ut Malmhaug i kvartsfinalen. Hur var den matchen?
- Matchen mot Malmhaug sa väl egentligen inte så mycket. I stort sett var det ett kraftigt spelövertag från oss sida hela matchen, som det också bör vara men där Billquist i Malmhaugs mål spelade riktigt bra i första perioden. När vi väl fick hål på honom så rann det iväg ordentligt.

3. Efter senaste mötet i Råbocka outdoor läste jag på Twitter att du tippade Å/K som seriesegrare. Vi har sett dig i Åstorp vid något tillfälle. Håller du fast vid ditt tips? Isåfall vad grundar du det på? Vad vet du om laget?
- Jag stärktes väl egentligen bara i min uppfattning angående Åstorp i den turneringen. Åstorp har det bästa laget i serien och det är egentligen bara dem själva som skulle kunna hindra ett avancemang till allsvenskan. Jag har sett två hemmamatcher under säsongen och tycker egentligen inte att laget visat den klass de har i någon av de matcherna, men så blir det lätt under en säsong. Det dyker upp lite dippar här och var under säsongen.

4. För övrigt så vann vi turneringen efter final mot just FCH. Vilket lag påverkar det mest inför detta mötet? Vetskapen att vi kan vinna mot er eller er revanshlusta?
- Försäsong är alltid försäsong, det får man nog ta med en liten nypa salt. Speciellt med lite kortare matcher också. Men Åstorp var väl värda segern i Ängelholm och gav dem vetskapen att de faktiskt kan besegra FCH. Sen har vi kanske inte haft det största av fokus på denna matchen ännu, i den sistuation vi är i SSL. Men när vi väl står där mot Åstorp lär vi vara på tårna.

5. Det finns en del gamla FCH profiler i Å/K. Vad tror du denna matchen betyder för dom?
- Jag hoppas att de känner en hunger att prestera för sitt lag på den nivå de kan. Ska bli intressant att se Mattias Bremer som på sin högsta nivå verkligen hör hemma i serier högre än division 1.

6. Ni har gjort ett tränarbyte innan i höstas. Har ni fått den effekten ni var ute efter?
- Magnus Anderberg som är vår nuvarande tränare har verkligen kommit in och satt sin prägel på laget och vad han vill ha ut av dem. Att få kortsiktiga resultat är oftast inte speciellt svårt vid ett tränarskifte, det är det långsiktiga resultatet som är det som visar om det är bra eller dåligt med ett byte. Men min uppfattning är att vi är på rätt spår i alla fall.

7. Till sist. Hur slutar matchen på Onsdag?
- Det viktigaste är att vi vinner matchen. Om det är med en boll eller tio bollars marginaler är egentligen detsamma. Och jag tror vi vinner.

Vi tackar Kent och hälsar honom och hans FCH välkomna till Åstorps Sporthall imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar