söndag 12 januari 2014

Vinst mot Stanstad

Fabbe stod för matchens delikatess när han spelade fram Niko med en dragning bakom sin egen rygg.

Matchen startade på bästa sätt för oss när vi gjorde 0-1 redan i andra bytet idag. Det var Jimpa som hittade Tuve i slottet från ett inslag i hörnet. Tuve gjorde inget misstag utan satte bollen i bortre krysset.
Men Stanstad kunde kvittera strax därefter men innan perioden är över lyckas Fidde utöka ledningen till 1-2 med ett fint skott från sin backplats.
Trots ledning är det ingen bra period alls från vår sida. Vi har för dåligt passningstempo och Stanstad är hetare än oss i närkamperna.

Inför andra bestämmer vi oss för att höja oss allihop. Det gör vi också. Bollen börjar rullas snabbare och rörelsen är mycket bättre. Därför känns det helt ologiskt när Stanstad lyckas sticka upp och sno åt sig bollen ach göra 2-2. Men vårt fina spel håller i sig och målen ska komma. Först är det Fabbe som får bollen av Mackan i en kontring. Han tunnlar sin back och lyfter iskallt in bollen i bortre. Strax därefter utökar Andy ledningen till 2-4 när Matte hittar honom i slottet. Lite senare bryter sig Tuve loss i en kontring. Han spelar Niklas på bortre stolpen och han kan enkelt göra 2-5. Mindre än minuten senare utökar Jonas ledningen med ett välriktat dragskott från backplats till 2-6. och sedan med bara tre sekunder kvar på klockan gör Niklas sitt andra mål för dagen när han hinner före målvakten på en långboll från Jimpa och ledningen i paus är 2-7.

Tredje perioden startar också bra för vår del. Fabbe driver upp bollen längst kanten i en kontring. Sedan kommer matchens delikatess. Han släpper klubban med ena handen och drar bollen bakom sin egen rygg in till Niko i slottet. Han trycker upp bollen direkt i bortre krysset. Otroligt snyggt mål.
Efter målet går vi ner oss lite och Stanstad kan reducera tre gånger om till 5-8 innan vi trycker på gaspedalen igen och gör ytterligare fyra mål. Först är det Tuve som rakar in bollen efter Jimpas pass. Sedan är det dags för Niko gånger 2. Först gräver Mackan fram bollen från kortsidan. Målvakten får inte tag i bollen och Niko kan stöta in den till 5-10. Strax efter får vi frislag mitt i slottet. Martin petar igång bollen till Fabbe som spelar direkt till Niko som trycker in bollen i nättaket. Sista målet står Andy för. Återigen är det Matte som står för assisten.

Vi gör inte vår bästa match för säsongen idag. Men när det behövs så lägger vi i en lite högre växel och går ifrån. Tim spelar mycket bra i målet igen. Roligt för tredje kedjan med Pontus, Martin, Mackan , Fabbe och Niko som producerar mycket framåt idag och spelar mycket bra.

Nu blickar vi fra emot Fredagens hemmadrabbning mot Lagan.