måndag 6 januari 2014

Vinst mot Lönsboda

Matte gjorde en mycket bra match idag med bla en fantastisk assist till Brossan Andy.

Det blev vinst i årets första match när Lönsboda kom på besök. Slutresultatet skrevs till 4-2(2-1,1-0,1-1).

Matchen startade bra från våran del. Vi rullade boll bra. Men Lönsboda skapar lite omställningslägen.
Och det var Lönsboda som tog ledningen när man i powerplay kunde göra 0-1 med ett direktskott. Men vi fortsatte jobba på och fortsatte rulla på. Och efter 11.16 fick även vi utdelning. Niklas vinner bollen på mitten. Bollen går till Tuve som hittar tillbaka till Niklas längst kanten. Han väntar in Jimpa som kommer störtandes på bortre och kunde stöta in bollen. Perioden fortsätter på samma sätt. Vi har mycket boll och Lönsboda sticker imellan med sina kontringar. Men efter 17.14 slår Matte dagens passning. Han står högt upp i banan vid sargen. Då slår han plötsligt en öppnande passning igenom hela deras lag till Andy som kan stöta in bollen i mål.

Andra perioden fortsätter på samma sätt. Vi har mycket boll och rullar på i ett högt tempo medans Lönsboda fortsätter med sin kontringstaktik. Efter halva perioden åker vi på nytt på en utvisning men denna gången lyckas inte Lönsboda göra mål. Tim gör några riktigt bra räddningar och boxen jobbar stenhårt. Någon minut senare är det istället vi som ökar på ledningen. Tuve går ner i kortsargen och hittar Niklas snett bakåt. Han drar iväg bollen direkt mot bortre och bollen letar sig in. Innan perioden är över drabbas vi på nytt av en utvisning. Men återigen är vårt boxplay superbt.

Tredje perioden startar med fortsatt boxplay. Men även här är vi felfria och dom skott som slinker igenom är Tim trygg och säker på. Men strax efter vi blivit fulltaliga lyckas Lönsboda ändå reducera. Vi drabbas av ytterligare två utvisningar i perioden. Men båda gångerna jobbar boxen mycket bra och fredar målet. När Lönsboda trycker på i sitt powerplay med bara 1 1/2 minut kvar lyckas Brennet ta bollen i egen zon. Han trycker sig fram och lyckas trycka iväg ett skott på halvvolley som målvakten inte hinner ta och slutresultatet spikas till 4-2.

Vi gör en bra match idag. Vi spelar med ett högt tempo hela matchen igenom. Bra passningsspel där vi ofta trycker ner Lönsboda långa stunder. Samtidigt försvarar vi oss på ett aggresivt och bra sätt. Tim kliver fram och gör några riktigt fina räddningar när det behövs. Idag saknar vi hela våran tredjekedja eftersom dom tog sig hela vägen fram och vann finalen av Gothia Cup för 16 åringar. Grattis. Detta betyder att många spelare får mycket speltid idag.
På det hela taget gör vi en mycket stabil match över hela laget. Lönsboda är inte alls ofarliga och spelar med mycket energi.

Nu väntar ny match på söndag borta mot Stanstad.