fredag 17 januari 2014

Vinst mot Lagan

Jimpa visade vägen med matchens första mål.

Det blev vinst i dagens match mot Lagan. Segersiffrorna skrevs till 6-5(3-3,1-1,2-1).

Vi började matchen mycket bra idag. Vi ägde mycket boll och skapade lite chanser. Och redan efter 5.16 kom också första målet. Igge spelar ner bollen i hörnan till Niklas som hittar upp med en direktpass till Jimpa som befinner sig lite ute till höger. Han tar något kliv in i banan och trycker iväg ett handledsskott rakt upp i bortre krysset. Vi fortsätter spela bra och strax därefter testar Flua ett dragskott från mittplan. Deras målvakt räddar men Brennet håller sig framme och slår in returen till 2-0. Och innan 10 minuter har gått lyckas vi även göra 3-0. Brennet hittar in till Andy som smugit sig in i slottet. Han tar emot bollen och drar iväg ett patenterat dragskott som sitter perfekt i bortre krysset.
Så här långt in i matchen har Lagan fortfarande inte haft ett enda skott på mål och vi spelar mycket bra.
Men i den femtonde minuten slarvar vi med bollen i egen zon och ur ingenting får Lagan vittring. Bara halvminuten senare gör dom ytterligare ett mål av bara farten. Och innan perioden är över lyckas dom även kvittera till 3-3.

Andra perioden har vi återigen lite mer boll men Lagan hittar lite lägen ändå. Oftast i kontringar och dom lägen dom får räddar Tim bra. Det är en lite sämre period överlag och det dröjer ända till 15.12 innan det får antecknas något i protokollet. Tim räddar enkelt ett skott utifrån. Han sätter blixtsnabbt igång spelet till Niklas på mittlinjen. Han vinner kampen mot sin back och kommer i ett 2 mot 1 läge med Tuve. Han håller iskalt i bollen och serverar Tuve till ett öppet mål. När det återstår dryga minuten av perioden får vi matchens enda utvisning. Lagan rullar på bra och lyckas också göra 4-4.

Inför tredje står matchen och väger. Vi startar bra men det är ändå Lagan som lyckas göra första målet redan efter 3.55. Vi jobbar på bra och skapar mer och mer ju längre perioden går. Vi vaskar om lite i femmorna och när Fidde bryter bollen i egen zon sätter han fart uppåt. Klockan stannar på 13.22 efter att han tryckt iväg ett rungande slagskott som går in till 5-5. Nu är vi klart starkast i matchen och fortsätter gå för ett segermål. Lagan kommer mer och mer sällan upp i anfall och när klockan står på 18.11 kommer segermålet. Matte passar bollen till Brennet som bågar in högt uppe i banan. När han kommer i dom lägena vet dom flesta vad som brukar hända och så också idag. Dragskottet sitter stolpe in. Lagan försöker spela med sex utespelare på slutet och skapar något läge men vi håller undan och vinner.

Idag börjar vi riktigt bra i matchen. Skapar tryck hela tiden mot Lagans mål. Vi använder farten och har bra tempo. Tyvärr går vi ner oss lite och då är Lagan livsfarliga. Dom tar vara på sina lägen och är tunga fysiskt att möta. Roligt att Niko åter går in och gör det mycket bra när vi går för att vinna matchen i tredje. Brennet visar sin vinnarskalle när han, som så många gånger innan, avgör matchen. Mackan visar också att hans skada är återställd och går in i slutet när vi vill ha mer tryck framåt. Annars jobbar hela laget bra trots några misstag här och där.

Nu på Lördag väntar en bortamatch mot Westervik som vi ser fram emot.