fredag 6 december 2013

Vinst mot Munka

Brennet visade vägen med två mål idag.

Det blev vinst i derbyt mot Munka Ljungby. Efter en bra andraperiod(4-1) slutade matchen 7-5.

Men den började på sämsta tänkbara sätt med ett Munkamål i första bytet. Och innan vi riktigt hunnit få igång ben och huvud står det 0-2. Vi äter oss in i matchen och spelar bättre och bättre efterhand. Och efter knappt halva perioden får vi utdelning när Tuve hittar Niklas på bortre. Han rakar in 1-2 i öppet mål. Vi fortsätter att skapa lite chanser men kommer inte närmre i första.

Andra perioden kommer vi ut med bättre fart. Vi tar över matchen mer och mer. Första målet kommer när Flua hittar upp längst kanten till Brennet. Han bågar in och sätter snyggt 2-2. Dessvärre lyckas Munka med en frislagsvariant och kan återta ledningen strax efter. Men perioden är våran. Lite senare bryter Mini bollen på deras planhalva. Han får iväg ett avslut som målvakten räddar men Brennet fiskar upp returen och lyfter in 3-3. Strax efter skjuter Brennet ett skott mot mål. Men bollen tar på spelare framför och studsar ut till Flua som får öppet mål till 4-3. Och innan perioden är över testar Igglund ett skott från kanten. Bollen tar i stolpe och ligger och dansar på mållinjen innan den tillslut rullar in. Vi går således till pausvila med 5-3 ledning efter en period där vi varit klart bättre än Munka.

Tredje perioden startar och tempot går ner mycket. Vi blir lite bekväma samtidigt som Munka bara backar hem och väntar på sina lägen. Dom lyckas med det och kan gå ikapp till 5-5.
Vi har låg energi och Munka är lite mer på gång igen. Men då kliver Flua fram och visar vägen. Först drar han in ett dragskott från mittlinjen i första krysset till 6-5. Och lite senare tråcklar han sig ur hörnan och ser Fidde störta på bortre stolpen. Han slår en perfekt genomskärare som Fidde slår in på Volley. Munka försöker i slutet att spela med 6 utespelare men vi försvarar oss mycket bra så dom kommer inte närmre.

Idag gör vi ingen kanonmatch. Det är ett derby som alltid är svårspelat. Munka försöker dra ner tempot dessutom. Våran andraperiod är mycket bra. Vi visar också stor moral när Munka kommer ifatt i tredje när vi växlar upp lite och kan trycka in två bollar till. Men i slutändan vinner rättvist tycker jag.
Extra plus idag till första kedjan som skapar mycket framåt.

Nu väntar en bortamatch mot Malmhaug innan vi tar julledigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar