fredag 20 december 2013

Vinst mot Malmhaug

Matte var tillbaka i laget efter sin semester och svarade för en bra match med bla två mål.

På Torsdagskvällen spelade herrlaget sin sista seriematch 2013 när man besegrade Malmhaug med 5-9.

Malmhaug rivstartade matchen med ett ribbskott direkt i första bytet men sedan la dom sig platt. Efter 3.12 kom första målet när Brennet höll sig på rätt ställe och slog in returen från Fiddes tunga backskott. I samma minut kom även nästa mål. Tuve gick bakom mål men lurade alla när han istället för att gå runt hela vägen, släppte in bollen till Niklas vid den första stolpen. Han tryckte in bollen mellan benen på målvakten. Sedan dröjde det någon minut så klev Matte in i matchprotokollet. Först väggade han med Brennet och slog in bollen på volley. Och strax därefter kom förstakedjan åter i en kontring. Brennet slog över bollen till Andy som satte upp Matte i slottet och det stod 0-4 på tavlan trots det bara gått 7.46. Malmhaug tog timeout för att samla ihop sig efter den bedrövliga starten och fick effekt av den. Mindre än minuten senare kunde dom reducera på en spelvändning.
Därefter blev spelet sönderryckt av lite utvisningar. Först fick Malmhaug straff men Tim räddade. I den efterföljande boxen stod vi upp mycket bra men dessvärre studsade bollen lite oturligt upp på Fiddes arm och domarna bedömde det som avsiktligt. Men trots spel 5 mot 3 så fick Malmhaug inte in bollen bakom en mycket bra Tim i målet. Precis när vi blir fulltaliga åker en Malmhaugspelare på en utvisning. Vi lyckas dessvärre inte speciellt bra i powerplayet. Malmhaug sticker dessutom upp i ett anfall och trots en man mindre kan dom göra 2-4 vilket står sig perioden ut.

Andraperioden startar bra för oss och vi utökar ledningen efter 4.32. Malmhaug kliver upp och försöker sätta lite högre press men vi lyckas med ett antal snabba pass komma ur pressen och Andy slår sin andra assist när han hittar Brennet med en diagonal pass. Brennet tar den i hooken och stänker in den vid förstastolpen. Vi lyckas även göra 6-2 när Andrafemman rullar upp Malmhaug. Det är tillslut Jimpa, som efter ett långt anfall, hittar Tuve med en diagonalpass. Tuve avslutar direkt och bollen smiter in. Vi har även ett nytt powerplay efter målet men även detta blir resultatlöst. När Malmhaug är fulltaliga igen tilldöms dom på nytt en straff. Denna gången lyckas inte Tim rädda utan ställningen är 3-6. Återigen har vi ett resultatlöst powerplay och återigen lyckas Malmhaug reducera på en kontring till 4-6 vilket står sig till paus.

I tredjeperioden spelar vi lite säkrare. Vi kontrollerar matchen mer och mer. Andy utökar ledningen till 4-7 när han på pass från Fidde lyckas lyfta in bollen i bortre. Och när Jimpa gör 4-8 på pass från Tuve känns det som luften går ur Malmhaug. Vi kontrollerar matchen bra nu och trots ett nytt boxplay kommer Malmhaug inte in i matchen igen. Niklas gör sitt andra mål för kvällen efter 11.21 när han lyfter in en retur på sitt eget skott. Malmhaug lyckas trots allt göra ett sista mål till 5-9 men då återstår bara 28 sekunder av matchen.

Vi gör ingen fantastisk match idag. Men när det behövs kliver vi upp några snäpp och tillslut känns segern ändå säker. Det gick nog lite för lätt i början och vi slappnar av samtidigt som Malmhaug tar sig lite i kragen och börjar spela igen. Vi saknar den där extra skärpan idag. Det var ganska många missade målchanser.
Tim gör på nytt en mycket stabil match i målet. Roligt också att se bröderna Victor och Marcus hansson tillbaka efter sina knäskador. Även Niko gjorde debut efter sitt benbrott idag. I sitt inhopp hann han visa hur sugen han är på att spela igen.

Nu väntar Röke i Skm på Lördag innan vi går på julledigt. En ledighet som vi går in i som serieledare.

Nästa hemmamatch är mån 7/1 mot Lönsboda.