Vinst mot Craftstaden

Mini gick in och gjorde en mycket bra match idag.
Han täckte skott som aldrig förr.
Arkivfoto: Stefan Petersén

Det var en två taggade lag som ställdes mot varandra i Åstorps Sporthall. Craftstaden ville komma tillbaka till segerspåret efter förra veckans hemmaförlust mot Landskrona och Å/K ville dryga ut sin segersvit.
Matchen startade med lite ställningskrig. Båda lagen spelade runt bollen ganska säkert utan att riskera något. Kanske att Craftstaden kändes lite hetare än oss efterhand som perioden gick. Det var också dom som tog ledningen i matchen efter 6.14. Men strax därefter drabbades dom av en utvisning. I powerplayet rullar vi på och till sist är det Flua som får utdelning med ett dragskott från sin pointposition. Brennet står för assisten. Här efter är det istället vi som känns lite hetare och kan också utöka ledningen efter 13.29 när Flua återigen testar ett dragskott. Bollen styrs framför deras målvakt och in i mål.
Craftstaden är dock långt ifrån ofarliga men nu har Tim bestämt sig för att inte släppa in fler mål och står för ett antal mycket fina räddningar och 2-1 står sig till periodvilan.

Andra perioden hinner knappt starta förrän vi åker på en utvisning. Men även idag är vårt boxplay mycket bra och Craftstaden lyckas inte riktigt skapa några farliga lägen. Efter utvisningen har dom lite mer fart och energi än oss men Tim har bestämt sig. Det ska inte bli några mål i denna perioden. I den sjunde minuten drabbas vi på nytt av en utvisning men återigen briljerar boxen. Dom har visserligen ett skott i stolpen men annars håller vi dom ifrån målet mycket bra. När det gått en minut av boxen så drar en Craftstadenspelare på sig en tvåa för felaktigt avstånd. Vi håller i bollen och väntar in vår femte spelare och väl där slutar det återigen med mål i powerplayet. Flua bågar in igen men denna gången passar han bollen till Tuve som sätter bollen med ett perfekt direktskott. Nu är det helt plötsligt vi som har all energi. Vi spelar mycket bra efter målet och bara 45 sekunder senare kan vi utöka ledningen till 4-1. Det är ett riktigt mönsteranfall där bollen går direkt mellan samtliga spelare i femman och tillslut hittar Jimpa till Tuve med en genomskärare. Tuve slår bollen direkt till Niklas som smugit sig upp på bortre stolpen och enkelt kan sätta bollen. Vi fortsätter att spela bra perioden ut och hinner med två mål till. Först är det Tuve som vinner en egen retur. Han hittar återigen in till Niklas som denna gång står placerad mitt i slottet och kan trycka upp bollen i nättaket. Niklas är stekhet idag och gör även sitt tredje mål för dagen när Jimpa vinner loss bollen bakom deras mål. Han serverar Niklas som enkelt kan slå in 6-1.

I den tredje perioden försöker Craftstaden sätta lite högre press på oss men redan i första bytet är det nära att straffa sig när vi kommer i en mycket bra spelvändning. Men målen ska komma. Efter 4.45 får Brennet en diagonal pass från Andy. Han tar fart innåt i banan och knallar förbi spelare efter spelare som försöker täcka. När han är hela vägen tillbaka där Andy stod när han slog passen öppnar sig en minimal lucka vid första krysset. Där visar Brennet sin klass när han trycker upp den stenhårt, kryssribba in till 7-1. Craftstaden krigar på och får utdelning två gånger om. Men detta är NIklas match. Först gör han 8-3 på en retur och lite senare gör han 9-3 när han trär in bollen, som kom från Jimpa, med en lång dragning i bortre.
Efter dom målen slappnar vi lite omedvetet av och Craftstaden lyckas reducera tre gånger om men trots deras försök att spela med 6 utespelare kommer dom inte närmre.

Idag gör vi på nytt en mycket bra laginsatts. Tim visar sim klass i målet när det behövs. Samtliga spelare på banan gör jobbet till 100% och då är vi svårslagna. Mini går in på en backplats idag och visar att han fortfarande håller mycket hög klass.
Nu väntar en vecka med två matcher. Först är det SKM som ska spelas på tisdag kväll i Malmö mot Malmö IBF. Och sedan på Fredag är det dags för derby mot Munka.