söndag 17 november 2013

Vinst mot Vöikers

Brennet gjorde ett mål och två assist i matchen.

Det blev vinst i toppmötet mot Vöikers. Efter en mycket bra genomförd match slutade matchen 7-3(1-0,3-1,3-2).

Matchen startade i ett högt tempo med två lag som skapade chanser. Tim fick åter visa sitt fina spel i målet och framåt såg vi farliga ut. Men det skulle dröja ända till 18.27 innan vi fick utdelning. Det va Mackan som kommit upp i slottet och blev lite bortglömd. Brennet såg givetvis det och serverade honom bollen som han kunde sätta i nästan öppet mål. Vi hade även haft chansen i powerplay tidigare i perioden men utan att få dit bollen.

Andra perioden startar perfekt för oss. Redan i första bytet tar Mackan sats på mittlinjen och drar iväg bollen mot mål. Där står Brennet perfekt och kan göra 2-0. Vi spelar mycket bra efter målet. Därför känns det lite snöpligt när deras poängkung Jovic kan reducera till 2-1 strax efter. Men vi återtar kommandot när vi åter får chansen att spela i powerplay. Denna gången går det bara 10 sek innan Brennet hittar Tuve med en genomskärare. Tuve gör inget misstag utan kan utöka till 3-1. Vöikers får också en chans att visa upp sitt powerplay men vi jobbar bra i boxen och håller tätt. Vi forsätter att skapa chanser framåt och med endast 3 sek kvar på perioden får vi på nytt utdelning. Matte vinner bollen vid mitten. Han spelar fram Andy som väljer att skjuta när alla, inklusive deras målvakt, tror han ska passa Brennet på bortre. Men bollen går in vid första stolpen. Ett skönt mål att få med sig in i pausen.

Tredje perioden startar och vi väntar oss ett aggresivt motståndarlag som ska börja jaga. Men vi håller upp spelet mycket bra och fortsätter att vara det spelförande laget. Efter 7 minuter vinner Jonas bollen i eget hörn. Han ser att Niklas har dragit iväg på djupet och slår en perfekt långboll. Niklas väljer helt rätt när han avslutar direkt och slår in bolle under målvakten.
Efter halva perioden får vi på nytt en spelvändning. Flua spelar ut bollen till Matte men istället för att skjuta spelar han tillbaka bollen till Flua som trycker iväg ett handledsskott i bortre.
Efter målet lyckas Vöikers få lite nerv i matchen genom att reducera två gånger till ställningen 6-3. Men vi står upp mycket bra och det är egentligen aldrig någon fara för matchen utan vi fortsätter att trycka ner Vöikers i egen zon och när dom anfaller försvarar vi oss mycket bra. Och efter 15.44 punkterar Niklas matchen med sitt andra mål för dagen. Denna gången är det Jimpa som sätter fram bollen i djupled. Niklas e iskall och rundar målvakten och kan rulla in 7-3. Vöikers lyckas inte samla kraft till en slutforcering utan drar istället på sig en onödig utvisning i slutet och matchen är avgjord.

Idag gör vi en mycket bra match. När vi spelar på den höga nivån vi gjorde igår är vi mycket svårslagna. Tim gör sitt till också med ett mycket stabilt målvaktsspel. Vårt backspel och försvarsspel är nästan helt felfritt idag. Vöikers måste verkligen anstränga sig och göra riktigt bra saker för att skapa chanser.
Offensivt får vi bra tryck med långa anfall där vi rullar med ett högt bolltempo och bra rörlighet. Sett till hela matchen va detta vår klart bästa match för säsongen där alla bidrar i spelet.

Nu blickar vi framåt mot nästa helgs match mot Slätafly som verkar ha fått upp ångan ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar