söndag 24 november 2013

Vinst mot Slätafly

Tuve gjorde två mål mot Slätafly varav det ena var viktiga ledningsmålet till 5-6.

Klockan 09.30 avgick bussen från Åstorp! Efter ett pasta stopp så var vi framme i Torsås kl 13.00 för match mot byns stolthet Slätafly!
Matchen startade i ett högt tempo och mycket närkamper! Man märkte tydligt att Slätafly fått order om att spela fysiskt! Efter ca 5 minuter tar hemmalaget ledningen efter efter en tilltrasslad situation framför Tim i kassen.
Vi kvitterar lite senare efter en mycket bra omställning. Niklas avlutar efter framspelning av Jimpa. Slätafly tar åter ledningen när målskytten lite väl enkelt tar sig in framför vårt mål och skjuter in 2-1. Innan periodens slut kvitterar Tufvesson på volley!
Andra perioden startar vi starkt och Brennet bågar med kraft in och skjuter oss i ledning för första gången.
Kort därpå sätter Andreas Lindström en frislagsvariant i mål. Därefter tar hemmalaget över och spelar lite mer desperat än oss, vinner mycket mer närkamper och är hetare! Först gör Ramvall sitt tredje mål för dagen och sedan kvitterar Slätafly på en snygg variant i PP.
Precis innan paus går hemmalaget upp ledning efter en styrning framför mål.

Underläge inför sista, ett bra snack i omklädningsrummet där vi trycker på att börja vinna fler närkamper och starkare framför eget mål!
Vi får en kanonstart i tredje där först Andy skjuter in kvitteringen och sedan Tuve bombar in ledningsmålet! Sedan klarar vi ett boxplay. Med åtta minuter kvar av matchen stiger kaptenen fram och gör ett riktigt "brennetmål": inbågning med ett fantastiskt dragskott som avslut!
Med fem minuter kvar tar Slätafly time out. Vi säger att vi ska vara kyliga och inte dra på oss någon onödig utvisningar! Ett par sekunder senare åker vi på en avståndsutvisning..
Vi gör ett fantastiskt jobb i boxen och klarar utvisningen. Kort därpå blir det en dubbelutvisning! Hemmalaget plockar sin målvakt och spelar då 5-4 igen! Ännu en gång strider vi bra och kan freda vårt mål! I matchens absolut sista sekund skjuter Jimpa in bollen i det tomma målet!
8-5 och tre goa poäng var ett faktum!
I dag får vi verkligen slita och jobba hårt. Vi visar mycket hjärta!
Matchen var som en slutspelsmatch. Mycket närkamper och hög puls.