onsdag 20 november 2013

Hallå Mini

Arkivfoto: Stefan Petersen

Mini lade egentligen klubban på hyllan efter förra säsongen och istället bara ingå i ledarstaben. Men nu har det inte riktigt blivit så. Vi tog ett snack med honom om bla det.

1. Trots att du efter förra året sa att du skulle sluta har du gjort ett antal matcher nu. Hur kan det komma sig?

-Ja det var ju inte riktigt tanken, men vi har haft mycket folk borta i vissa matcher, framförallt på grund av (långtids) skador. Då har man fått hoppa in och agera Erlingmark. Men förhoppningsvis är alla snart tillbaka så att man kan återvända till båset på heltid.

2. Du har även tagit steget in i ledarstaben. Vad har du för uppgift där?

-Det är väl framförallt taktiska detaljer i vårt spel, grundspelet sitter där men under matcher får man lyfta fram vad som fungerar och hur vi skall ändra på det som inte gör det. Försöker också komma med tips till enskilda spelare med vad de skall tänka på, om det finns möjlighet.

3. Hur tycker du säsongsinledningen har varit från vår sida?

-Tycker det har varit lite upp och ner. Allt snack om favoritskap har gjort att vi ställt lite för höga krav på oss själva, det har inte räckt med att vinna utan vi måste göra det snyggt också. Om det är detta som gjort att vi inte alltid hållit oss till matchplanen vet jag inte, men klart är att när vi inte gör det, som mot SödraDal är vi helt klart mänskliga. När vi och andra sidan följer den till 100%, som senast mot Vöikers, är vi riktigt bra!

4. Nu senast besegrades topplaget Vöikers. Hur upplevde du den matchen?

-Tycker vi genomför hela matchen på ett fantastiskt sätt. Framförallt imponerad av att vi inte har några egentliga dippar under matchen. Alla, från målvakt och framåt, spelar disciplinerat och koncentrerat bakåt och kreativt framåt - hela matchen. Alla forwards levererar framåt och Jonas är kung i försvaret.

5. På lördag reser vi till Torsås för match mot Slätafly. Ett lag som börjat röra sig uppåt i tabellen den senaste tiden. Hur ska vi göra för att få med oss tre nya poäng med oss hem?

-Det är ingen raketforskning, vi måste vara ödmjuka och göra samma jobb som mot Vöikers. Det är den inställningen, att göra samma jobb i alla matcher, hur roliga eller tråkiga de än må vara som gör att man vinner serier och inte bara matcher.

Vi tackar Mini för svaren och önskar lycka till både på planen och i båset framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar