söndag 20 oktober 2013

Vinst mot Westervik

Matte såg pigg ut i matchen.
Han avgjorde med sitt mål i öppen kasse.

Det blev vinst i Lördagens hemmamatch mot Westervik. Efter en svängig sistaperiod skrevs siffrorna till 11-8(3-2,4-2,4-4).

Matchen startade lite avvaktande. Westervik visar från början att man är ett lag med kvaliteer trots tabellplaceringen. Redan i femte minuten får dom utdelning och kan göra 0-1. Bara minuter senare slår dom till igen och utökar sin ledning till 0-2. Detta tänder till Å/K lägret. Och efter halva perioden gör Tuve 1-2 när Matte serverar honom från sin Gretzky position. Sen kliver firma Brennet-Andy in i handlingen. Först är det Brennet som skjuter och Andy slår in returen. Sen är det ombytta roller när Andy serverar Brennet och det står 3-2 på tavlan.
Westervik mattas ju längre perioden går och vi tar över mer och mer.

Andra perioden startar med mycket bra spel från oss. Vi har höjt passningstempot och Westervik får mest inrikta sig på försvar. Men det tar ända till 7.14 innan vi får utdelning. Jimpa driver rakt fram mot mål och drar på sig uppmärksamheten. Han släpper ut bollen till Tuve som distingt sätter 4-2. Westervik sticker upp direkt efter och kan reducera. Men strax efter kan Flua göra 5-3 med ett välriktat dragskott. Andy stod för passen. Bara minuten senare kommer nästa mål. Matte trixar och vrider runt med sina försvarare. Han hittar Jimpa i slottet som inte gör något misstag utan sätter 6-3. Westervik får sen chansen i powerplay när vi gör ett dåligt byte. Vi försvarar bra men strax innan vi blir fulltaliga gör dom 6-4. Det ska komma ett mål till innan perioden är över. Mackan spelar fram bollen till Andy på kanten. Han tittar upp och försöker spela direkt till Niklas som störtar mot mål. Niklas når aldrig fram till bollen för att styra den men detta ställer ändå målvakten så Andys "krybemyra" rullar retligt in i mål till 7-4.

Tredje perioden fortsätter där andra slutade. Vi fortsätter att spela bra och Jimpa kan snart göra sitt andra mål för dagen när Tuve hittar honom mitt i banan. Minuten senare gör andy sitt tredje mål för dagen när han får bollen av Niklas. Andy håller in skottet lite och sen trycker han upp bollen vid första stolpen. Lite senare får vi chansen i powerplay sen Westerviks målvakt kastat bort Brennets klubba. Väl där kan Andy göra ännu ett mål när Brennet släpper bollen till honom. Återigen är han iskall och sprätter upp bollen i nättaket till 10-4.
Nu skulle man nog tro att matchen är avgjord. Men Westervik börjar spela desperat samtidigt som vi går ner ett antal procent. Matchen som dom flesta trodde va avgjord står helt plötsligt 10-8 då Westervik gör fyra raka mål. Men när dom chansar utan målvakt i slutet för att komma ännu närmare så snor Matte bollen på mitten och kan rulla in slutresultatet 11-8 i tom kasse.

Det blir lite väl mycket chansspel i tredje. Vi bjuder in Westervik i matchen igen när vi slappnar av lite i tredje. Vi faller in i någon sorts chansbytarbandy när vi leder så klart istället för att ha lite kyla och ha långa anfall som vi haft innan i matchen. Men stora delar av matchen spelar vi mycket bra och Westervik får jaga mycket boll.
Idag fördelas målen ganska jämt mellan första och andra femman. Lite extra pluss till bröderna Bremer. Matte snurrar upp sina försvarare och hittar bra passningar och Andy gör fyra mål. Något han för övrigt lyckades med dagen innan också i JAS lagets vinstmatch.

Nu laddar vi om för nästa match som även den spelas på hemmaplan. Det är SödraDal som kommer på besök på fredagen den 25/10.