fredag 4 oktober 2013

Vinst mot Stanstad

Matte gjorde 5 poäng idag

Det blev vinst mot Stanstad i Fredagens hemmamatch. Siffrorna skrevs till 12-3(4-0,3-2,5-1).

Matchen startade bra från våran del. Vi håller bollen bra men Stanstad sticker upp med lite anfall också fast Tim spelar stabilt i målet. När klockan står på 5.25 slår Tuve till för första gången denna matchen. Jonas spelar en boll ut till Tuve som står vid sargen och skjuter direkt. Bollen går in högt bakom målvakten. Vi fortsätter och föra matchen och Stanstad har färre anfall ju längre perioden går. Med 6 minuter kvar av perioden slår Tuve till på nytt. Denna gången är det Matte som slår en pass rakt igenom deras försvar från mitten till Tuve på bortre stolpen. När klockan står på 17.30 kliver Martin fram i ett anfall. Loman lirkar loss bollen från hörnan och Martin bryter in från sargen och trycker upp ett dragskott i första krysset.
I periodens sista sekund kan Andy utöka ledningen till 4-0. Återigen är det Matte som står för assisten.

Andra perioden spelar vi med mindre energi. Vi blir lite bekväma och spelar bara runt deras försvar. Men det är ändå vi som gör första målet. Niko checkar loss bollen bakom motståndarmålet. Han blir nertacklad men får ändå fram bollen till Fabbe framför målet. Han är iskall när han bara lyfter bollen retligt löst över deras målvakt som täcker nästan hela målet. Stanstad sticker upp mot slutet av perioden och lyckas reducera två gånger om. Men direkt efter deras 5-2 mål bryter Pontus bollen på mitten. Han avancerar frammåt och testar ett dragskott. Bollen sitter snyggt i målvaktens första kryss. Innan perioden är slut hinner Tuve återigen framme och gör sitt tredje mål för kvällen. Även denna gången serverar Matte honom med en genomskärare på bortre.

I början av tredje lyckas Stanstad åter reducera men sen tar det stopp för dom. Vi får matchens första och enda powerplay. Där rullas bollen bra och tillslut är det Brennet som hittar Tuve. Han är iskall och sätter 8-3 under målvakten med ett direktskott. Bara halvminuten senare är Matte trött på att slå assists och trycker iväg ett skott som går ribba in. Och redan i nästa byte är det dags igen. Igglund bryter en boll och startar en kontring. Han lämnar bollen till Loman som tar fart frammåt. Lomas sneglar på bortre och när han ska servera Niko tar bollen på backen och går retligt in under ribban. Stanstad har nu inte mycket att säga till om utan 16.46 är det åter dags för Fabbe att göra mål. Niko har bollen i hörnet och hittar Fabbe rakt upp i banan. Fabbe skjuter direkt och bollen sitter snyggt i bortre krysset. Men det är Matte som får göra vårt sista mål för kvällen. Marcus Hansson skjuter ett skott som målvakten lämnar retur på. Matte är där och slår in bollen på volley med en hand till slutresultatet 12-3.

Det känns som vi har kontroll hela matchen. Vi har tålamod i vårt spel. Kanske lite väl bekväma emellan varven och spelar lite för mycket runt deras försvar.
Tuve och Matte hittar varandra bra och står för hela nio poäng tillsammans. Kul också att våra unga 97-or finns med i protokollet som både målskyttar och passningsspelare. Tim är stabil i målet och gör några bra räddningar när det behövs. Det är på det hela en mycket stabil seger.

Kul med mycket folk på läktaren återigen.

Nästa vecka väntar en tuff bortamatch mot Lagan.