måndag 14 oktober 2013

Vinst mot Lagan

Jimpa gjorde två mål och dessutom hittade han snyggt Mackan till det avgörande målet i sudden.

Det blev vinst i Söndagens match borta mot Lagan. Men det krävdes sudden för skilja oss åt. Vi vann tillslut med 6-7(1-2,2-2,3-2.0-1).

Vi inledde matchen på ett mycket bra sätt. Bollen flyttades snabbt och vi hade bra fart under fötterna. Redan efter två minuter kunde vi ta ledningen när Brennet hittade Andy i slottet. Där gjorde han inget misstag utan sköt snyggt 0-1. Matchen fortsatte på ungefär samma vis. Framför allt vår förstafemma hade ett mycket bra anfallsspel och tryckte gång på gång ner Lagan. Hade inte Lagans målvakt haft en bra kväll så hade det nog kommit fler mål. Men ett till kpom det iallafall. Det gick till på nästan exakt samma sätt som det första. Brennet in till Andy i slottet och 0-2. Strax därefter sticker Lagan imellan med en reducering på en av sina chanser.

Andra perioden startar Lagan mycket aggresivare och har en ribbträff redan i första bytet. Vi blir lite passiva och Lagan kan göra 2-2 efter bara 1.30. Vi lyter upp spelet lite mer och när Andy efter 12 minuter slänger in en boll mot mål så är Niklas som vanligt där och stör. Andy får dock målet själv och ledningen är återtagen. Strax därefter drabbas Lagan av matchens första utvisning. Där tar Brennet tag i bollen och trampar runt. Men istället för att skjuta så serverar han sin tredje assist för kvällen. Denna gången är det Jimpa som gör målet. Dessvärre lyckas Lagan reducera igen och ställningen i pausen är 3-4.

Läget ser mörkare ut redan i tredje periodens andra minut när Igglund åker på vår första utvisning. Men vårt boxplay är mycket bra och Brennet jobbar till sig bollen i egen zon. Han och Niklas sätter fart framåt men denna gången bestämmer Brennet sig för att avsluta själv. Han trycker upp ett handledsskott i bortre krysset. Vi håller tätt resten av boxen också och när sedan Jimpa lyckas sno en boll mitt i planen tar han fart framåt. Han spelar till Tuve på kanten, som släpper tillbaka bollen diagonalt till Jimpa som kan raka in bollen i öppen kasse till 6-3. Nu kontrollerar vi matchen på ett bra sätt. Det är fortfarande vi som har mest boll och deras målvakt får fortsätta att göra grymma räddningar för att freda sitt mål. Dessvärre hittar domarna en utvisning på Brennet när han backcheckar, som i mångas ögon är väldigt hårt dömd. Hela matchen har varit väldigt fysisk och tuff så det kändes lite märkligt. Denna gången är Lagan mer effektiva och kan reducera till 4-6. Men trots det är det vi som fortsätter att kontrollera spelet. Men när vi återigen drabbas av en utvisning så kommer Lagan närmare när dom gör 5-6. Nu får dom mycket energi och trycker på framåt. Tim spelar mycket stabilt i målet men tvingas trots det kapitulera ännu en gång då Lagan kvitterar till 6-6. Båda lagen går för seger och skapar chanser efter det. Vi har några bollar som man nästan räknat in men deras målvakt forsätter att imponera och efter 60 minuter står det fortfarande 6-6.

Spelet i sudden känns vi lite hetare direkt från början och när Jimpa hittar en framrusande Mackan på bortre stolpen avgörs matchen.

Lagan är ett mycket fysikt spelande lag som är tunga att möta. Det är en liten trång hall med parkettgolv så det bjuder verkligen in till närkampsspel. Med tanke på att vi förlorade båda mötena förra säsongen var det mycket skönt att åka därifrån med en vinst trots att den kom i sudden.
Idag gör vi överlag en mycket bra match. Framför allt förstafemman får riktigt bra tryck flera gånger om i matchen. Tim gör åter en mycket stabil insats i målet. Tredje femman med alla yngre visar att sommarträningen gett resultat och står upp mycket bra trots det fysiska spelet.

Nu väntar Westervik i nästa omgång. En match som spelas på Lördag kl 15.00.