tisdag 22 oktober 2013

Hallå Flua

Flua återvände till Å/K inför denna säsongen. Fast nu som back. Nu har han spelat på den positionen ett tag och gjort det mycket bra. Vi ställde några frågor till honom.

1. Det blev vinst senast mot Westervik. Hur upplevde du matchen?
- Jag tyckte vi gjorde vad vi skulle, tog 3p.
Det lär bli fler av dessa matcherna i år, motståndarna får lite flyt med 2 snabba mål, sen rider dom på den vågen i 10-12 minuter. Men jag tyckte vi kontrollerade resten av matchen bra. Släpper in lite billiga mål när vi står på hälarna, samt missar ett antal öppna chanser framåt. Vi måste lära oss att sätta dit alla lägen annars kan vi med lite oflyt få det tufft mot bättre motstånd.

2. Du gjorde ditt första mål för året. En ovan roll för dig som brukar ligga högt upp i poängligan. Hur tycker du det funkar att spela back?
- Ja skönt att spräcka nollan även om jag inte lägger lika stor vikt i det nu när jag spelar back. Jag har varit med så pass länge att jag vet att min roll som back inte är att vinna poängligan, möjligtvis om man räknat alla andra assist ;) jag tycker jag kommit in bra i rollen som back bredvid mackan. Jag är lite ovan när det gäller positionsspelet bara. Sen borde jag avlossa bössan lite oftare det sitter inte i ryggmärgen riktigt än.

3. Hur tycker du samarbetet funkar i er femma?
- Samarbetet funkar bra nu tycker jag. Alla måste röra sig lite mer utan boll så vi inte blir för statiska. Gör vi det är vi seriens bästa femma, inga tvivel.

4. På Fredag gästar SödraDal Sporthallen. Vad tror du om den matchen?
- Jag ska vara helt ärlig jag har väldigt dålig koll på lagen vi möter, jag går in med inställningen av att vi ska slå alla lagen genom att spela vårt spel. Gör vi inte det så har vi bara oss själva att skylla ;)

5. Det är fortfarande en nolla i våran förlust kolumn i tabellen. Vad beror det på?
- Bittert att tappa poäng i ett par matcher men så länge vi är obesegrade så är jag nöjd. Jag tycker inte vi ska behöva förlora någon match denna säsong. Vi är ett starkt lag med många talanger blandat med ett par förre detta talanger som nu mera står för lugn och rutin. Håller vi upp glädjen och fortsätter träna intensivt och hårt så ska vi nog göra en riktig bra säsong.

Vi tackar Flua och önskar lycka till framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar