lördag 26 oktober 2013

Förlust mot SödraDal

Niklas inledde vårt målskytte idag.

Det blev förlust i kvällens match mot SödraDal. Trots forcering i tredje räkte vi imte ända fram utan matchen slutar 5-4(1-1,0-2,3-2).

SödraDal startar matchen i ett högt tempo. Vi hänger på men det är dom som skapar dom hetaste lägena. Pada får direkt visa klass och gör många mycket fina räddningar. Men det ska komma ett ledningsmål för gästerna från Lund ändå. Det har gått 6.45 på klockan när deras forward vänder upp i slottet och sätter bollen i mål. Men strax efter deras mål bryter Mackan bollen på egen planhalva. Han slår upp bollen till Brennet som har sin försvarare i ryggen. Han vänder och vrider ett par gånger och under tiden har Niklas hunnit upp med. Han får bollen i fart och sätter dit 1-1 vid stolpen. Vi spelar upp oss samtidigt som SödraDal mattas lite mer och mer. Men det blir inga fler mål i perioden trots att båda lagen får chansen i powerplay.

Andra perioden startar vi men lite tid kvar i boxplay. Vi håller tätt och sen är det vi som för spelet men utan den riktiga skärpan i avsluten. Men SödraDal tar sig tillbaka in igen samtidigt som vi blir mer och mer passiva i vårt spel. Pada fortsätter att storspela i målet men tvingas kapitulera i den 15 minuten. SödraDal får sen chansen i powerplay i slutet av perioden. Dom utnytjar sitt överläge och kan gå till vila med ledning 1-3. Innan perioden är slut åker SödraDal åter på en utvisning som vi tyvärr inte lyckas utnytja.

Vi startar tredje perioden i powerplay sen utvisningen i andra men sista tiden där blir också resultatlös. SödraDal får ett frislag på vår planhalva när dom blivit fulltaliga. Dom har en variant där först en spelare bågar. Han lämnar över bollen till nästa som bågar på andra hållet och bollen sitter i vårt mål. 5 minuter in i tredje får vi åter chansen i powerplay men denna gången misslyckas vi imne bara med att göra mål. SödraDal kan även kontra in 1-5 och göra uppförsbacken ännu brantare.
Nu börjar vi spela mer desperat. Vi trycker på och skapar lägen. I den tionde minuten får Matte bollen lågt på deras planhalva av Brennet. Han trar in bollen framför mål och lyfter upp den i bortre. Nu är vi riktigt på gång och innan minut tio är över har Andy gjort 3-5. Niklas checkar till sig bollen på deras planhalva. Andy kommer också dit och i röran drar han iväg ett dragskott som sitter i första krysset. Nu ser SödraDal tunga och trötta ut. Vi skapar lägen och har bla en i stolpen men dessvärre åker vi på en utvisning till i ivern att komma ikapp. Men direkt i boxplayet kan Flua checka till sig bollen när en av deras spelare slår bollen i egen burgavel. Han tar med sig bollen på bröstet och läggerr in 4-5 i boxplay. Vi håller tätt i boxplay efter bla en monsterräddning av Pada. Vi fortsätter att trycka ner SödraDal och skapa chanser men dom sliter som djur och täcker skott hela tiden. Vi får även chansen att spela powerplay i slutet och gör så med 6 utespelare men utan att lyckas sätta dit reduceringen.

SödraDal gör en mycket bra match idag. Dom är aggresiva och offrar sig verkligen för varandra.
Vi kommer aldrig upp i den nivå som vi kan. Det känns som huvuden inte va med riktigt idag och då vinner man inte matcher. Pada gör en mycket bra match i målet idag och håller ner siffrorna för oss. Samtidigt gör deras målvakt också en mycket bra match så det kunde blivit mycket mer mål åt båda hållen. Men vi tar lärdom av detta och laddar om batterierna. Nu väntar en veckas uppehåll och det gör oss bara ännu mer sugna till nästa match. Då väntar nämligen Landskrona på bortaplan.