fredag 20 september 2013

Vinst mot Malmhaug

Fem av dagens elva mål kom från dessa båda herrar.
Andy var värst med tre.

Det blev vinst i hemmapremiären mot Malmhaug. Efter en dålig förstaperiod tog vi tag i spelet och vann tillslut med 11-4(2-2,5-1,4-1).

Matchen startade med en långboll från Malmhaug. En mottagning och ett volleyskott senare stod det 0-1. Och bara 4 minuter senare hände samma sak. Långboll till samma forward framför Tim. Mottagning och volley igen. 0-2. Ingen bra start från vår sida. Men direkt efter svarade Niklas med att göra 1-2 framspelad av Flua. Vi får med oss ett mål till in i pausvilan. Pontus kliver fram på deras planhalva och vinner en närkamp. Han provar ett skott som målvakten släpper retur på. Loman fiskar snyggt upp den och är iskall när han väntar ner målvakten och rundar honom.
Vi gör återigen en dålig förstaperiod. Det är mycket felpass och slarv från våra klubbor. Vi knyter näven i paus och bestämmer oss för att nu är det dags att gasa på.

Och det gör vi. Redan i första bytet sätter Niklas bollen efter att Brennet rundat kassen och hittat honom i mitten. Vi ökar tempot i passningsspelet och efter 01.58 kommer nästa mål. Vi vinner bollen och kan ställa om. Matte hittar Tuve diagonalt i höga slottet. Men istället för att skjuta slår han en direktpass till Jimpa som fullföljt framåt. Jimpa kan enkelt lägga in 4-2. Vi fortsätter att rulla på ganska bra och Malmhaug får mindre boll. Ett par minuter senare får dom dock ett frislag som dom skjuter i täcket. Det resulterar i en kontring för Matte efter en rak pass från Jimpa. Matte kommer lite från fri från sidan och stänker in 5-2 via bortre stolpen. Malmhaug tar timeout för att samla styrkorna. Men efter timeouten är det fortfarande vi som för matchen. Men minuterna senare gör deras forward det bra när han tar sig in mot mål från sidan. Han lyfter bollen högt och domarna(förövrigt mycket bra idag med) dömer mål trots att hela hallen tycker den tar i ribban. Men så är spelet och vi deppar inte ihop för det utan bara minuten senare svarar Tuve med att göra 6-3 när han får bollen av Jimpa från slottet. Men Brennet nöjer sig inte med det utan vill också vara med i målprotokollet. Han får bollen av Flua och bågar in. Då vet vi vad som brukar hända. 7-3 i periodpausen.
Denna perioden är bättre från vår sida. Vi sätter fart på bollen och rör oss mycket bättre. Malmhaug får mer inrikta sig på långa bollar i kontringsspelet. Dom som slinker igenom är Tim med bra på.

Redan efter en minut i tredje får vi dagens första och enda powerplay. Vi sätter fart på bollen och när Jimpa tillslut hittar Andy mitt i slottet är 8-3 ett faktum. Malmhaug lyckas få till en reducering till 8-4 på ett dragskott men nu handlar det mycket om Andy.För efter 7 minuter får han bollen av Flua i slottet. Han pausfintar lite på hockeymaner bort sin back och sätter skottet lågt vid första stolpen. Och strax därefter kliver Flua upp och vinner bollen på mittplan. Han hittar återigen Andy i slottet där han inte gör något misstag. 10-4 sitter snyggt i krysset. Sista ordet får dock Fabbe och Niko. Martin vinner boll och startar en kontring genom att spela upp till Fabbe. Han och Niko kommer ensamma mot en back. Ett par snabba passningar senare kan Fabbe sätta slutresultatet 11-4 i öppet mål.

Det var skönt att vinna hemmapremiären efter matchen i Munka. Idag spelar vi bra i två perioder. Men vi har dock en bit kvar till toppformen spelmässigt. Idag får Niklas med beröm godkännt. Han kommer betyda oerhört mycket i vår första femma i år. Brennet och Andy är ständiga hot där runt honom. Andra femman gör en dålig första period men får igång spelet i andra perioden och får göra tre raka mål där. Tredje ,med idel ungtuppar (Loman räknas fortfarande som ung),gör en bra match. Pontus visar sin fysik på ett mycket bra sätt vid ett flertal tillfällen.

Nu väntar en tuff uppgift i nästa omgång när vi ska åka till Lönsboda nästa söndag.