söndag 29 september 2013

Vinst mot Lönsboda

Tuves två mål i sista perioden blev avgörande idag.

Det blev vinst i dagens svåra bortamatch mot Lönsboda. Segersiffrorna skrevs till 3-5(2-1,0-2,1-2).

Matchen startade i ett högt tempo. Det märks att det är två lag som vill spela en tempostark innebandy. Redan i andra minuten vinner Jonas bollen i eget hörn. Han spelar Tuve som startar en kontring. Tuve lämnar bollen till Jimpa som kommer centralt. Han i sin tur fortsätter ut med bollen till Matte på kanten. Han drar iväg bollen och den letar sig in under målvaktens arm och in i mål. Men strax därefter kvitterar Lönsboda till 1-1. Efter halva perioden får vi en straff som målvakten räddar. I det efterföljande powerplayet skapar vi några halvchanser men utan att få utdelning. Istället kan Lönsboda strax därefter gå upp i ledning när dom gör mål på ett frislag.
Det blir inga fler mål i denna perioden. Lönsboda spelar med mycket energi och fart. Vi ligger bra i vårt försvarspel och dom avsluten som kommer igenom gör Tim bra räddningar på.

Andra perioden är ännu bättre från vår sida. Vi spelar ett mycket tätt försvarspel och när tillfälle ges kontrar vi mycket bra. Vi får på nytt en straff men målvakten klarar återigen. Men målen ska komma. Efter 5.19 kvitterar vi genom Brennet som fått passen av Andy. Och tio minuter senare är det ombytta roller när Brennet serverar Andy i en kontring. Lönsboda tillåts bara skjuta 4 skott på mål denna perioden och dom har inte Tim några problem med.

I början av tredje drabbas vi av en utvisning. Lönsboda lyckas därigenom kvittera till 3-3 och får kontakt på riktigt igen. Men vi spelar metodiskt och bra även denna perioden. Och när vi efter ca sex minuter får vår tredje chans i powerplay kommer målet. Jimpa slår en pass rakt igenom deras box till Tuve som står på bortre stolpen och kan raka in 3-4. Lönsboda försöker komma ifatt. Men vi fortsätter att spela bra defensivt. Och när Matte vinner en boll på mittlinjen och får fram den till en fri Tuve punkteras matchen. Han rundar målvakten och sätter slutresultatet 3-5. Lönsboda försöker spela sex mot fem men utan att skapa någon riktigt farlig chans utan vi håller undan.

Lönsboda är ett bra lag. Dom spelar med mycket fart och energi.
Men idag uppträder vi som ett riktigt lag över hela banan. Vi tummar inte i defensiven utan täcker skott och jobbar hårt. Jonas delade nog ut tacklingar för en hel säsong idag. Tim är mycket stabil i målet på det han har att jobba med. Vi ställer om bra när tillfälle ges framåt. Men spelar med stort tålamod när det behövs. Helt enkelt en riktig lagvinst.
Ett extra plus till dagens domare som tillät båda lagen att spela en fysisk och tuff innebandy.
Nu väntar Stanstad på hemmaplan på Fredag.